Een positieve draai geven aan een annulering

We hebben er op onze camping een paar keer per seizoen mee te maken, annuleringen. En telkens weer vind ik het een uitdaging om daarin het goede te doen. Want goed is het natuurlijk pas, wanneer beide partijen tevreden zijn met de annulering. Maar een ding is zeker, soms is een annulering een enorme kans!

ziekIk krijg zojuist van onze jongste dochter een mailtje doorgestuurd. Ze werkt bij een grote hotelketen, en kreeg ook te maken met een annulering. Vanwege de door de griep gevelde echtgenoot belde mevrouw haar reservering af. Iets wat ook zomaar bij ons op de camping had kunnen gebeuren. Maar wat Nicole zo erg goed deed was:

  • Ze beloofde de mevrouw dat ze de kamer gewoon al die dagen nog vrij voor hen zou houden, mocht haar man toch opknappen, dan kon ze gewoon nog komen.
  • Ze stuurde een beterschapskaart op.

Daarmee hield ze de deur en het contact met deze mevrouw goed open. De gunfactor voor het hotel ging omhoog. Helaas knapte haar man niet echt snel genoeg op, en ook mevrouw kreeg te kampen met de griep. Weer belde mevrouw op om het hotel de laatste dagen toch die kamer door te verhuren, ze konden echt niet komen. Nicole annuleerde de kamer definitief en…

  • Stuurde nu per post een upgrading voor een volgend bezoek aan hun hotel op, om maar snel het uitje dubbel en dwars in te kunnen halen!

De deur bleef open staan, de gunfactor ging nog verder omhoog. Nu zijn deze mijnheer en mevrouw ambassadeurs geworden. Ze komen zeker snel als ze beter zijn, schreef ze in de bedankmail naar het hotel, en ik weet zeker dat ze dit verhaal ook aan anderen heeft verteld in haar omgeving.

Juridisch gelijk is nog lang niet altijd een gewonnen wedstrijd. Annuleren kost soms geld, maar wanneer je de verschillende scenario’s naloopt, kies je sneller voor het goede! Nu heb je er met een heel beperkt budget een ambassadeur erbij, die een volgende keer met nog meer plezier uitkijkt naar het verblijf. Die ambassadeur vertelt over jou. Beter kan je toch niet wensen?
Hoe doe jij dat, bij annuleren? Loop je ook de verschillende scenario’s af?
Ik ben benieuwd, wees welkom, de polletjes, Watersportcamping Heeg.
https://www.facebook.com/campingheeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *