Nederlanders besteden steeds meer tijd aan sport. Veelal is dat in de vorm van recreatieve sport en bewegen. De sportbranche kent een heel eigen netwerk van leveranciers en dus was er volop nieuwe inspiratie voor recreatie op de Vakbeurs Sportaccommodaties...

Nederlanders besteden steeds meer tijd aan sport. Veelal is dat in de vorm van recreatieve sport en bewegen. De sportbranche kent een heel eigen netwerk van leveranciers en dus was er volop nieuwe inspiratie voor recreatie op de Vakbeurs Sportaccommodaties...

Sport en slimheid combineren

De Lu interactieve playground is afkomstig van een startup uit Canada. Interactieve playgrounds zijn niet nieuw meer. Wat bij deze toepassing wel vernieuwend is is de educatieve software. Je wordt daarmee niet alleen sportief uitgedaagd, maar ook intellectueel. Deze combinatie maakt het leuk voor mensen met verschillende talenten; sportief of juist een slimme bolleboos.

We hebben het spel zelf uitgeprobeerd op de beurs. De projectie is van een redelijke kwaliteit en de detectie van de gekleurde ballen, waarmee je op de projectie gooit, heeft een hoge mate van precisie. Er zijn spellen waarmee je samen kunt spelen of juist tegen elkaar. Met enige regelmaat worden er nieuwe spelen ontwikkeld zodat je de ervaring regelmatig kunt verversen. Het spel kan een prima anvulling bieden voor bijvoorbeeld een Family Entertainment Center of een recreatieruimte bij een vakantiepark.

De Lu interactieve playground is verkrijgbaar in diverse varianten:

  • Een verplaatsbare mobiele installatie kost rond de € 21.000
  • De vaste versie Uno (één scherm) heeft een prijsindicatie van € 15.000 en is geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Er is ook nog een variant met twee schermen, de Düo. Deze is geschikt als je wat grotere groepen wilt bedienen. Hier komt de prijsindicatie uit rond de € 29.000,-

Meer informatie: www.play-lu.nl

Beperken van herrie in de hal

Ook sporthallen hebben er last van; HERRIE! Waar kinderen spelen wordt lawaai gemaakt. Grote sporthallen met veel galm en slechte akoestiek dragen bij aan een onprettige omgeving. Het bedrijf Vilton heeft verschillende oplossingen om een gebouw stiller te maken. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor sporthallen, maar bijvoorbeeld ook voor indoor speelvoorzieningen.
Het Vilton assortiment bevat o.a. diverse geluidsabsorberende producten voor ruimtes waar geluid te lang weerkaatst. Bijvoorbeeld Viltsonic wandpanelen, Isonic akoestische fotopanelen en geluidsabsorberende Isonic Wool.

Meer informatie: www.vilton.nl/themas/silent-building/

Beter beheer van je grasvelden

GrasMeesters introduceerde bij Vakbeurs Sportaccommodaties de DrainTalent: een volledig duurzaam systeem dat volautomatisch ondergronds de water- en luchthuishouding kan reguleren. Hierdoor wordt de gebruiksintensiteit en de graskwaliteit op de gras-sportvelden verhoogd, o.a. door verdroging te voorkomen.

Meer informatie: www.grasmeesters.nl

Bijzondere houtconstructies

Deze bovenstaande foto trok onze aandacht op de beurs. Het is een houten overkapping voor een zoutloods. Hout was het juiste materiaal voor deze zoute omstandigheden. De prachtige architectuur van dit gebouw zou ook niet misstaan in een recreatieve omgeving. Het Belgische bedrijf Laminated Timber Constructions beheerst nog diverse andere houttechnieken waarmee zij o.a. lichtgewicht houtconstructies kunnen realiseren of versterkte houtconstructies met slim gelijmde houtlagen. Een overkapping voor een sportcomplex wordt dankzij het gebruik van hout een stuk sfeervoller dan met een staalconstructie.

Meer informatie: www.laminatedtimbersolutions.be/nl

Producten gespot op de Vakbeurs Sportaccommodaties