De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op zondag 13 januari op de Vakantiebeurs onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2019.

De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op zondag 13 januari op de Vakantiebeurs onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2019.

Bijna achtduizend kids en ouders brachten in de afgelopen weken hun stem uit, door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs.

Categorieën en winnaars Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2019

Allround:                                                            TUI Nederland

Actieve vakanties:                                          Vinea Vakanties

Baby vakanties:                                               Sprookjescamping de Vechtstreek

Eenouder vakanties:                                      Estivant Vakanties

Familiehotels:                                                   Preston Palace

Glamping:                                                          Kampeerdorp de Zandstuve

Glamping XL:                                                    Vacanceselect

Groene vakanties:                                          Landal GreenParks

Kamperen:                                                         Kampeerdorp de Zandstuve

Kamperen XL:                                                   Eurocamp

Kidsclub vakanties:                                         Neckermann

Pretpark vakanties:                                        Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Vakantieparken:                                             Hof van Saksen

Vakantieparken XL:                                        Landal GreenParks

Verre vakanties:                                              Koning Aap

Vakantiemascotte van het Jaar:                Bollo – Landal GreenParks

Allround & Actieve vakanties

TUI Nederland is de beste allround vakantieaanbieder voor gezinnen met kids. Dankzij het grote aanbod aan kindvriendelijke vakanties, waaronder de SPLASHWORLD hotels met waterparken en de KIDS’ CLUB by TUI FAMILY LIFE met professionele en kwalitatieve kidsclub, behaalde TUI Nederland 40% van de stemmen in deze categorie. Vinea Vakanties is opnieuw favoriet voor een actieve vakantie. Met activiteiten als powerkiten, branding raften, speleologie en golfsurfen scoorde de zomerkampaanbieder in deze categorie maar liefst 54% van de stemmen.

Baby vakantie & Familiehotels

Familiehotels zijn dit jaar populair gebleken, want in deze categorie werden de allermeeste stemmen uitgebracht. 84% van die stemmen gingen naar Preston Palace: het all-inclusivehotel, dat met het subtropisch zwemparadijs, de indoor kermis, de spelotheek en het animatieprogramma met mascottes Preston en Alice bewijst dat aandacht voor kids voorop staat. De leukste vakantie met een baby of peuter vier je volgens 61% van de stemmers bij de Sprookjescamping de Vechtstreek, dat vooral hoge ogen gooide met het professionele team van Sprookjesfiguren.

Eenouder vakanties

Estivant Vakanties is al jaren dé grote favoriet voor eenouderreizen en nam voor de achtste keer op rij de award voor Eenouder Vakanties mee naar huis met een overtuigende 74% van de stemmen. Estivant Vakanties organiseert groepsreizen onder Nederlandse begeleiding met activiteiten voor zowel de kids als ouders. Zo ondernemen kinderen excursies met leeftijdsgenootjes en hebben alleenstaande ouders gelegenheid andere ouders te ontmoeten.

Glamping XL & Glamping

Vacanceselect blijkt dé specialist in glamping-vakanties. De unieke glampingaccommodaties, zoals de speciaal voor Vacanceselect ontworpen Airdreamer, op campings met een groot aanbod aan kidsfaciliteiten bleken goed voor 52% van de stemmen in deze categorie. In de categorie Glamping, voor individuele accommodaties, liet het Overijsselse Kampeerdorp de Zandstuve de concurrentie achter zich. Mede dankzij het unieke, eigen animatieprogramma met de populaire karakters van het Stuufeiland.

Groene vakanties

De award voor Groene vakanties werd overtuigend gewonnen door Landal GreenParks, waar aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. Met ‘groene’ activiteiten zoals een bushcraft vanuit een Scandinavische Tipitent en werken in de moestuin behaalde de vakantieparkaanbieder in deze categorie 61% van de stemmen.

Kamperen XL & Kamperen

Het bleef tot de laatste stemdag spannend in de categorie Kamperen XL, maar uiteindelijk heeft Eurocamp de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties hoog weten te houden. Met een kleine voorsprong op de nummer twee nam de reisorganisatie voor het negende jaar op rij de Kamperen XL-award mee naar huis. In de categorie Kamperen, voor individuele accommodaties, is Kampeerdorp de Zandstuve favoriet. Hier roetsj je van de Crazy Cone en swing je mee in het Stuuftheater met Cobus, Bella, Berk en de andere fictieve bewoners van het Stuufeiland.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties

De leukste kidsclub vakantie beleef je bij Neckermann Reizen. Met de minidisco van mascottes Lollo & Bernie en themafeesten in piraten- of prinsessenstijl behaalde Neckermann Reizen in deze categorie 47% van de stemmen. Voor de leukste pretparkvakantie moet je bij Attractie- en Vakantiepark Slagharen zijn. De enige Nederlandse nominatie in deze categorie dankt de stemmen vooral aan de unieke triple launch coaster Gold Rush, de gethematiseerde accommodaties en het eigen waterpark Aqua Mexicana.

Vakantieparken & Vakantieparken XL

In de categorie Vakantieparken XL sleepte Landal GreenParks opnieuw de award in de wacht. Met de populaire mascotte Bollo, clinics van bekende topsporters en activiteiten in de natuur haalde Landal GreenParks 45% van de stemmen in deze categorie. De Vakantieparken-award voor individuele vakantieparken ging naar Hof van Saksen. Met de educatieve Kids Academies, de nieuwe spectaculaire waterglijbanen en indoor speelparadijs Harrewar liet het park de concurrentie net achter zich.

Verre vakanties

De beste verre vakantie boek je volgens het grote publiek bij Koning Aap Reizen. De specialist behaalde 40% van de stemmen in deze categorie dankzij het avontuurlijke reisaanbod met onderdelen als een canopy tour in Costa Rica, wildsafari in Zuid-Afrika en bezoek aan een Elephant Nature Park in Thailand.


Kids VakantieMascotte van het Jaar Award

Acht mascotte(duo)s gingen de strijd aan om de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2019. Na een spannende stemrace nam de beer Bollo van Landal GreenParks uiteindelijk de award mee naar huis. Op de tweede plek eindigde Bultje van Vakantiepark Beerze Bulten. Koos Konijn van Roompot Vakanties maakt de top 3 compleet.

De verkiezing

Uit ruim negentig inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury van de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2019 bestaat uit Frank Oostdam (directeur-voorzitter ANVR), Maartje van Osch (directeur FamilyFactor) en Marlotte Lubbers (directeur Kids Vakantiegids). Bijna achtduizend kinderen en ouders bepaalden de uiteindelijke winnaars door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

Meer informatie:          Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards