Het Franse themapark Puy du Fou, dat zich profileert met een aanbod van theatervoorstellingen rond historische thema's, trekt steeds meer publiek. Ook behaalt het park op Tripadvisor inmiddels de hoogste score in het Europese segment voor dagattracties. (wereldwijd op 3). Het concept is dermate populair dat er wordt gekeken naar een nieuw park in Spanje. Het Franse themapark Puy du Fou, dat zich profileert met een aanbod van theatervoorstellingen rond historische thema's, trekt steeds meer publiek. Ook behaalt het park op Tripadvisor inmiddels de hoogste score in het Europese segment voor dagattracties. (wereldwijd op 3). Het concept is dermate populair dat er wordt gekeken naar een nieuw park in Spanje.

Terwijl het toerisme in Frankrijk wisselend succes boekt en het hoofd moet bieden aan de concurrentie van buitenlandse bestemmingen, kan Puy du Fou ijzersterke cijfers voorleggen en maakt het zich op voor een nieuw record: 2,3 miljoen bezoekers in 2018. Puy du Fou blijft dit jaar langer open – tot 4 november. Het park is dan ook heel optimistisch over het einde van het seizoen dankzij het toegenomen aantal verblijven (+8%) en tickets (+3,5%). Puy du Fou lokt hoe langer hoe meer buitenlandse bezoekers (+31% onlineboekingen). Dat succes is enkele weken geleden ook beloond met een hogere plaats in de rangschikking van beste parken van TripAdvisor. Op basis van de scores van de bezoekers van parken uit de hele wereld bevestigt Puy du Fou zijn plaats als absolute nr.°1 van Frankrijk en wordt het bovendien nr. 1 in Europa en nr. 3 in de wereld. Daarmee klom het 12 plaatsen in de rangschikking in minder dan 2 jaar. [caption id="attachment_45288" align="alignright" width="300"] Ook in de accommodaties is het historische thema doorgetrokken.[/caption] De 4 redenen van het succes van Puy du Fou :

  1. Creativiteit: het gloednieuwe, originele spektakel ‘Le Mystère de La Pérouse’ neemt de bezoekers mee op een grote zeereis vol emoties.
  2. Bestemming: de bezoekers verblijven almaar langer in Puy du Fou (+7% tickets 2 en 3 dagen). De hotels in Cité Nocturne zijn heel populair met een recordbezettingsgraad van 87%. Ook de verkoop van hotelovernachtingen in de buurt van Puy du Fou stijgt met 26%.
  3. Internationale uitstraling: Puy du Fou lokt hoe langer hoe meer buitenlandse bezoekers (+23% websitebezoeken en +31% onlineboekingen). De Spaanse bezoekers zijn dit jaar bijzonder talrijk in Puy du Fou. Hun interesse is gewekt door het project van Puy du Fou om in Toledo een park te bouwen tegen 2019.
  4. Enthousiasme van de bezoekers: de tevredenheid en het enthousiasme van de bezoekers van Puy du Fou nemen nog altijd toe. De bezoekers plaatsen Puy du Fou helemaal bovenaan de lijst van Europese parken en in de top 3 van de beste parken wereldwijd.
Seizoen 2018 in (voorlopige) cijfers :
  • • 2 300 000 bezoekers in 2018
  • • Hotelboekingen: +8%
  • • Ticketverkoop: +3,5%
  • • Bezettingsgraad van hotels: 87%
  • • +23% websitebezoeken en +31% boekingen van buitenlandse bezoekers op puydufou.com
  • • 100% van de tickets voor Cinéscénie verkocht

Meer informatie: www.puydufou.com Zie ook: Attractiepark op basis van shows en rollenspellen