Groei van binnenlands en buitenlands toerisme in Nederland deze zomer

De zomer trekt dit jaar zo’n 4,1 miljoen buitenlandse bezoekers, volgens de verwachtingen van NBTC Holland Marketing. Dit zijn er 6% meer ten opzichte van afgelopen jaar. Ruim 4,5 miljoen Nederlanders gaan in eigen land op korte of lange zomervakantie, 2% meer ten opzichte van 2017. Naar verwachting besteden de buitenlandse en Nederlandse vakantiegangers samen meer dan 4 miljard euro tijdens de zomermaanden juli en augustus.

Veel Duitsers en Belgen trekken naar ons land
Nederland ontvangt vooral bezoekers uit Duitsland en België. Met name Duitsers zien Nederland als een gastvrije, ontspannen en goed bereikbare bestemming met een gevarieerd aanbod aan sport- en culturele activiteiten. Voor Belgen is Nederland de op een na populairste vakantiebestemming. Belgen vinden ons land familievriendelijk en ideaal voor fietsvakanties.

Strand- en cultuurvakantie
Zowel Duitsers als Belgen zijn enthousiast over de Nederlandse kust. Naast de kust die al jaren populair is bij bezoekers uit de buurlanden, zullen de bezoekers naar verwachting ook culturele uitstapjes maken. Musea in de buurt van de kust, zoals in Leiden en Den Haag, en in de Culturele Hoofstad Leeuwarden 2018 zijn dit jaar populair.

Zomervakantie
In Duitsland begint de vakantie voor de grootste regio Noordrijn-Westfalen 16 juli en duurt tot 28 augustus. In een andere aangrenzende deelstaat Nedersaksen duurt de zomervakantie van 28 juni t/m 8 augustus. (overige regio’s, zie www.schoolvakanties-europa.nl) In België is de zomervakantie van 1 juli tot 31 augustus. In Nederland vindt de zomervakantie, zoals altijd, gespreid plaats. Regio Zuid heeft als eerste zomervakantie van 7 juli tot 19 augustus. Regio Midden van 14 juli tot 26 augustus en regio Noord van 21 juli tot 2 september.

Bron: persbericht NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *