Welzijn als vertrekpunt hanteren, om de volgende stap naar meer tevreden en meer betrokken medewerkers. Maar hoe doe je dat? Waar moeten we dan zoal aan denken? Waar te beginnen? Het duizelt mij, maar gelukkig is er hulp! Welzijn als vertrekpunt hanteren, om de volgende stap naar meer tevreden en meer betrokken medewerkers. Maar hoe doe je dat? Waar moeten we dan zoal aan denken? Waar te beginnen? Het duizelt mij, maar gelukkig is er hulp! ReceptieEr zijn heel veel onderzoeken te vinden die wat vinden van tevreden en betrokken medewerkers en hoe die te verbeteren. Erg handig, want zo weet ik ook waar ik nog het een en ander kan verbeteren op onze camping. Immers, het kan altijd beter! Laten we ze opdelen in drie groepen;
  1. Fysiek: zorg ervoor dat je medewerkers de hele dag door worden gestimuleerd om te bewegen. Over het algemeen zitten we met zijn alle veel te veel, wat vaker staand overleggen, vergaderen of presenteren zou al een hele hoop helpen. De problemen op de lange termijn als rugklachten, hartfalen, zijn wel bekend. De effecten op de kortere termijn van te weinig beweging zijn bv. een gebrek aan energie of tekort aan creatief denkvermogen.
  2. Mentaal: de invloed van licht, geluid, en andere omgevingsfactoren op het mentaal presteren is evident. Lichte, open en groene ruimtes zorgen voor meer focus op het werk, stimuleert de creativiteit. Net als de demping van de geluiden.
  3. Emotioneel: wanneer mensen een wezenlijk gevoel hebben, connectie te hebben met hun collega's, voelen zich meestal sterker betrokken bij hun werk en lopen minder kans op stress. Door het creeren van een omgeving waarin mensen zich vrij voelen om kennis te delen en te vragen, waar een optimistische sfeer heerst.
Maar ze zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Wordt de ene dementie verwaarloosd, dan kan dat ook zomaar effect hebben op de volgende dementie. Het creëren van de juiste werkomgeving speelt een essentiële rol bij het vergroten van betrokken en tevreden medewerkers. De werkomgeving als succesfactor, je kunt er maar beter direct rekening mee houden! W aar heb jij een mooie werkomgeving gezien, en hoe zag die eruit? We zijn benieuwd, wees welkom! De polletjes Watersportcamping Heeg.