In de voormalige Intratuin-vestiging aan de Roda Boulevard in Kerkrade, zien de initiatiefnemers van PowerArea Parkstad goede kansen om hier een Family Entertainment Center te vestigen met e-karten als de grootste publiekstrekker. De geplande opening 'in het eerste kwartaal van 2016' lijkt wat optimistisch. Zeker omdat de nog niet alle vergunningen rond zijn en de financiering van het project (deels crowdfunding) net op gang is gekomen. In de voormalige Intratuin-vestiging aan de Roda Boulevard in Kerkrade, zien de initiatiefnemers van PowerArea Parkstad goede kansen om hier een Family Entertainment Center te vestigen met e-karten als de grootste publiekstrekker. De geplande opening 'in het eerste kwartaal van 2016' lijkt wat optimistisch. Zeker omdat de nog niet alle vergunningen rond zijn en de financiering van het project (deels crowdfunding) net op gang is gekomen.Multi Entertainment

Er worden verschillende activiteiten in het pand van 10.500 m2 gepland, waaronder Europa’s grootste indoor E-racingexperience-center met onder andere een driftracing park en powerracing park, een indoor paintball en een trampolinepark. Ook een horecavoorziening is onderdeel van het concept. Daarmee past dit initiatief in de trend van Family Entertainment Centers, die de gebundelde kracht van attracties gebruiken om en brede doelgroep an te spreken. Dat blijkt ook wel uit de USP's die worden benoemd:

  • Entertainment:de attractiemix die POWERAREA samenstelde, bestaat uit zowel nieuwe en niet eerder vertoonde technologieën, als uit bestaande topconcepten uit de Leisurebranche.
  • Multi-use pand:POWERAREA is elke middag en avond geopend, en heeft uitgebreidere openingstijden op vakantie- en feestdagen. De overige uren is het pand beschikbaar voor andere bestemmingen.
  • Alles onder één dak: De RODA-Boulevard in Kerkrade zal uitgroeien tot de grootste toeristische attractie in de regio. De aan het bestaande Leisuredome aanvullende activiteiten worden toegepast in het nieuwe concept “POWERAREA” waardoor een aanbod van jong tot oud tot stand komt.
  • Full-day-entertainment: Door de combinatie van de juiste activiteiten, zowel intern bij POWERAREA als extern gelegen bij een van onze collega’s aan de RODA-Boulevard kan een geheel verzorgde dag vermaak worden aangeboden.
go track

Omdat er steeds meer duidelijkheid komt over de haalbaarheid kunnen geldschieters nu actief benaderd worden. De gemeente zal echter nog enkele vergunningen moeten afgeven. De aanvragen zijn inmiddels ingediend en de gemeente is er actief mee bezig. Gezien het economisch belang en de werkgelegenheid in de regio, wordt verwacht dat de vergunning snel wordt afgegeven. De initiatiefnemers gaan uit van een werkgelegenheidseffect van 20 a 25 banen en een impuls van 100.000 extra bezoekers aan de leisure boulevard Kerkrade. Meer informatie: www.powerarea.nl