Walibi niet blij met vermakelijkheidsbelasting in Dronten

Na bijna 8 jaar lobbyen is de PvdA in Dronten er in geslaagd om steun bij andere partijen te vinden voor de invoering van een belasting op vermaak. Walibi Holland, die binnen deze gemeente actief is, is niet blij met het voorstel en is verder benieuwd wat de gemeente met het geld gaat doen.

Op de website van PvdA Dronten laat de partij weten: “De PvdA hecht veel waarde aan de voorzieningen binnen onze gemeente. Om te voorkomen dat we te veel moeten bezuinigen en deze voorzieningen daardoor in het geding komen, willen we kijken of er mogelijkheden zijn om de inkomsten te vergroten, zónder daar een lastenverzwaring voor onze inwoners tegenover te stellen.”

De vermakelijkheidsretributie is volgens de initiatiefnemers niet nieuw: “Verschillende gemeenten vragen
van hun dagjestoeristen een kleine bijdrage om zo de voorzieningen, waarvan zij ook gebruik maken, in stand te houden of zelfs te verbeteren.”

W-WALIBI-HOLReactie Walibi
In een eerste reactie laat een woordvoerder van Walibi Holand weten: “Wij zijn absoluut tegen het invoeren van de plezierbelasting. We zijn erg benieuwd wat de plannen zijn van de gemeente wat ze met het geld gaan doen. Wij vinden het niet terecht dat onze bezoekers hiervan de dupe worden, dat ze extra geld moeten gaan betalen voor hun entreetickets. Over de exacte gevolgen daar kunnen we op dit moment nog geen uitspraak over doen. We hebben op dit moment nog niet inzichtelijk wat deze gevolgen exact zijn voor de bezoekers, maar ook voor de organisatie.”

Meer informatie:
PvdA Dronten
www.walibi.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *