Kleuters sporten samen met oma of opa

In de Antwerpse Kempen is een sportprogramma ontwikkeld waarbij kleuters uit de eerste en tweede kleuterklas samen met hun opa of oma deelnemen aan een sportieve activiteiten, onder het motto: “Samen sporten met oma of opa is dubbele pret.” De lessen vinden plaats in een sportzaal en aan de volwassene wordt een bijdrage van € 15,00 gevraagd. De opa of oma mag twee kleuters meenemen.

Sportregio Antwerpse Kempen ILV is een bovenlokale samenwerking tussen acht gemeenten gelegen ten noorden van Antwerpen en de provincie Antwerpen. Dit samenwerkingsverband wil zoveel mogelijk mensen uit de regio en daarbuiten aan het bewegen of sporten krijgen op een kwaliteitsvolle manier. Grootouders en kleinkinderen samen laten bewegen heeft alleen maar een meerwaarde. Je kleinkinderen tonen maar al te graag wat ze al kunnen en vinden het fijn om te zien dat jij ook sport.

Elke lessenreeks bestaat uit vijf sportuurtjes waarin kleuters en grootouders niet alleen bezig zijn met bewegen, maar ook elkaar beter leren kennen. Onder leiding van een gediplomeerde lesgever beleven zowel de kleuters als de grootouders zo een hoop plezier.

Meer informatie: Provincie Antwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *