Door turbulente situatie in de verblijfsrecreatie is er meer aandacht voor het optimaliseren van het rendement. Dynamic pricing is daarvoor een uitstekend middel. Softwareleverancier Stratech speelt hier op in met de nieuwe gebruiksvriendelijke module Stratech Pricing

Onlangs heeft Stratech, softwareleverancier in de verblijfsrecreatie, Stratech Pricing gelanceerd onder haar klanten! Hiermee heeft Stratech een unieke tool in handen, die de recreatieondernemer in staat stelt om met behulp van een dynamisch prijsbeleid in te spelen op vraag en aanbod en hierdoor meer omzet te genereren!

Stratech Pricing geeft de recreatieondernemer inzicht in het resultaat tot op heden, de vraag en conversie op basis waarvan de prijzen vervolgens eenvoudig kunnen worden aangepast. Zo is de ondernemer in staat om te acteren op veranderende marktontwikkelingen en vervolgens meer omzet uit het aanbod te halen!

Direct inspelen op de veranderende vraag

De recreatieondernemer weet als geen ander dat invloeden van buitenaf een behoorlijk effect kunnen hebben op het boekingsgedrag van de gast. Niet door enkel vrije- en feestdagen, het weer of lokale evenementen, maar ook door een onvoorspelbare pandemie als Corona is het doen van prijsaanpassingen noodzakelijk voor het behalen van een zo hoog mogelijke omzet uit het aanbod.

De nieuwe module Stratech Pricing geeft inzicht in de periodes met een veranderende vraag en zorgt ervoor dat de recreatieondernemer op basis van data uit het reserveringssysteem Stratech-RCS Enterprise (resultaat tot nu toe), Google Analytics (inzichten in vraag en conversie) en intuïtie snel en eenvoudig prijsaanpassingen door kan voeren. Resultaat? Meer omzet! De speciaal ontwikkelde Pricing dashboards geven vervolgens inzicht in het effect van deze mutaties.

Nóg succesvoller ondernemen

Met behulp van Stratech Pricing helpt Stratech de recreatieondernemer nóg succesvoller te
ondernemen. De voordelen op een rij:

  • Meer omzet genereren door continu te sturen op basis van resultaat, vraag en conversie
  • Snel inspelen op veranderende marktontwikkelingen (zoals Corona) en daarmee gepaard
  • veranderd boekingsgedrag
  • Eenvoudig prijzen aanpassen aan de hand van een algoritme dat op basis van prioriteit aangeeft
  • welke periodes en accommodatietypen aandacht behoeven
  • Analyses en correcties op basis van data uit Stratech-RCS Enterprise (resultaat), Google Analytics
  • (vraag en conversie) en intuïtie
  • Inzicht in mutaties en het effect hiervan
  • Continue persoonlijke begeleiding van een eigen Stratech Specialist

Pilotklanten erg enthousiast: aantoonbaar meer omzet door Stratech Pricing

Begin 2021 is Stratech begonnen met een pilottraject om Stratech Pricing samen met haar klanten te
finetunen. Zo hebben zij als één van de eerste recreatiebedrijven al volop kunnen experimenteren met
de nieuwe module. Dit heeft ze nu al aantoonbaar meer omzet opgeleverd, ze zijn dan ook erg
enthousiast:

Razendsnelle ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom Stratech Pricing gaan razendsnel. Zo is Stratech continu bezig met de optimalisatie en uitbreiding van het algoritme dat ten grondslag ligt aan Stratech Pricing. Met behulp van de updateservice kan iedereen op de hoogte zijn en blijven van deze ontwikkelingen.

Meer informatie: www.stratechpricing.nl