Horecagelegenheden op recreatieparken zijn tijdens de coronacrisis verplicht gesloten of fors beperkt. Je loopt hierdoor een groot deel aan omzet mis. Of toch niet?

Denken in kansen en mogelijkheden, dat is wat er tegenwoordig gevraagd wordt van ondernemers in de recreatiebranche. Er zijn genoeg manieren om toch nog omzet te vergaren, haal jouw restaurant naar buiten en maak er een take-away van! Of breid jouw receptie uit naar buiten, zorg voor een mobiele kidsclub, en nog veel meer.

Reinier Kuper, accountmanager van Multiwagon, ziet inmiddels ook vanuit de vakantieparken een toenemende interesse in foodtrucks, foodtrolleys en mobiele barsystemen. Goed voorbereid voor de piek in het hoogseizoen, ziet hij nu een uitgelezen kans om de recreatiebranche te adviseren en te helpen: "Bezoekers van vakantieparken zijn over het algemeen mensen die het op prijs stellen dat ze tijdens hun vakantie worden ontzorgd. Je moet er bovendien niet aan denken dat overal de frituurpannen aangaan en dat de huisjes nog wekenlang naar friet ruiken. Bouw tijdelijk een pop-up foodtruck met een verscheidenheid aan eten en drinken; frietjes, broodjes, een poffertjeskraam, kant- en klare gerechten, een toetjesbar, ijs en nog veel meer. Kortom extra omzet op wielen voor de parken, maar ook een nieuwe beleving op het park.”

Ideaal voor recreatie

Een mobiel concept is ideaal voor de recreatie in het hoogseizoen omdat je alsnog jouw omzet kan halen van de horeca op een andere manier. Voorzie de gasten van eten of drinken en zorg alsnog voor de omzet ondanks dat de horeca dicht zit. Denk hierbij aan de verkoop bij een zwembad of meertje maar ook kan het uitstekend zijn op een terras of op het drukste punt van uw park/camping. Zo koos camping De Kleine Wolf voor een mobiel concept bij het nieuwe strand om hun gasten sneller en op meerdere plaatsen te kunnen bedienen.

Niet alleen ideaal voor de horeca, maar ook als hulpmiddel op uw park/camping. Zo gebruikt Landal een mobiel concept als receptie om gasten sneller te kunnen helpen en ook nog eens te zorgen voor extra spreiding rondom de kern van het park.

Ieder dagdeel inzetbaar

Hiernaast kun je ieder dagdeel omzet vergaren. Verkoop ‘s morgens verse broodjes, ‘s middags ijsjes en ‘s avonds tapas. Zet een mobiel concept neer waar je koffie of thee verkoopt op een gewenste plek. Je kan altijd een mobiel concept plaatsen op de plek die jij voor ogen hebt en op ieder moment kan jij inspelen op welke vraag dan ook.

Inspiratie nodig of kijken hoe een ander het gedaan heeft?

Hugo en zijn vrouw zijn uitbaters van een sportkantine die nu helaas gesloten is door de corona. Samen zagen zij de kans om op een andere manier omzet te genereren en hebben zij een mobiel concept aangeschaft. Onder de naam Chickenonwheels verkopen zij nu de lekkerste gegrilde kip producten!

Ook over de grens zijn er veel voorbeelden, zo heeft Kaffeeleck een koffie-to-go op het terras geplaatst. Hiernaast is er een take-away soep en worst aan het water bij Felders am Winterhauschen in Duitsland. Maar ook staan er meerdere Pizza concepten in Zwitserland.

Meer informatie: www.multiwagon.com

Of informeer bij Reinier Kuper naar de mogelijkheden: +31(0)6 - 48 60 92 45