Roompot doet volop mee aan de Europese consolidatieslag die aan de gang is. Vandaag worden er opnieuw 14 parken aan het aanbod toegevoegd. Roompot versterkt daarmee haar positie als tweede vakantiehuis-aanbieder van Europa.

(De grootste vakantieaanbieder, op basis van de omzet, is Center Parcs / Pierre & Vacances.) Twee weken geleden breidde Roompot het aanbod ook al met 21 parken in Frankrijk uit. Dit jaar kondigde Roompot al 51 parken aan.

14 parken extra in Zuid-Europa

In het coronajaar 2020 laat de vakantiepark-keten Roompot een opmerkelijke groei zien.. Aan het eind van het jaar wordt het nternationale portfolio uitgebreid met 14 parken in Spanje en Frankrijk. Dit jaar kondigde Roompot al 36 parken aan, waarmee de teller op 51 voor 2020 komt te staan.

Roompot bereikte hiervoor een akkoord met het Britse Lifestyle Holidays dat in Frankrijk en Spanje meer dan 700 comfortabele chalets en lodges op 14 vakantieparken op aantrekkelijke locaties heeft.

Spaanse parken in trek bij de Roompot doelgroep

Met al een park aan de Costa Brava breidt Roompot vandaag zijn aanbod in Spanje uit met 8 parken aan de Costa Brava en de Costa Dorada.

Als de best bezochte kuststreek in Spanje is de Costa Brava erg populair onder de vooral Nederlandse, Duitse en Belgische gasten van Roompot. Deze regio biedt namelijk veel opties voor een sportieve, ontspannen of culturele vakantie. Een leuke mountainbiketocht of wandeling, heerlijk aan het strand of het zwembad uitrusten of een bezoek aan Barcelona, Figueres of Girona staat steevast op het programma wanneer men de regio aandoet.

Gezinnen die houden van wandelen in de natuur, zich in een pretparken willen uitleven of willen genieten van de kilometerlange stranden zullen ook erg blij zijn dat Roompot twee parken aan de ‘Gouden Kust’ of de Costa Dorada aan zijn aanbod toevoegt.

De acht Spaanse parken genieten allemaal van een topligging en zijn aan een (privé)strand of op wandelafstand gelegen. Alle parken zijn voorzien van zwembaden; bij sommigen past de omschrijving ‘zwemparadijs’ door de vele glijbanen en watervallen veel beter.

Zes nieuwe kustlocaties in Frankrijk

Ook in Frankrijk doet Roompot alle eer aan zijn reputatie van de absolute kustspeler te zijn. Vanaf vandaag ontdekken vakantiegangers 6 nieuwe parken aan de Franse kust op  Roompot.com.  
Aan de populaire Côte d’Azur, in de Languedoc-Roussillon en in de Aquitaine voegt Roompot 5 parken toe aan zijn aanbod; van kleinschalige tot grote kwaliteitsparken met alle faciliteiten waar gasten maar van kunnen dromen.

Wie liever wat dichterbij met vakantie gaat, vindt voortaan bij Roompot een leuk vakantiepark in Bretagne. Een warme golfstroom zorgt er voor een subtropisch klimaat waardoor gasten absoluut niet meer tot in het zuiden moeten doorrijden om mooi weer te hebben. Het park beschikt bovendien over een eigen waterpark, golfbaan, manege en adventure parcours waardoor de verveling er nooit zal toeslaan. Met komst van de 6 parken in het Roompot aanbod komt de teller op 49 in Frankrijk te staan.

51 parken aangekondigd dit jaar

Met de 14 parken in Spanje en Frankrijk die Roompot vandaag aankondigt, komt de teller al op 51 parken te staan voor dit jaar.   Begin 2020 berichtte Roompot dat de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, de 90 strandhuisjes in Julianadorp en Duinresort Dunimar vanaf 1 januari 2021 via Roompot zouden worden verhuurd. De grootste aanbieder van vakantiewoningen in Nederland onthulde ook dat het een nieuw park in Wijdenes en in Someren zou openen, terwijl het in het Belgische Eksel een nieuw natuurpark realiseert dat volgend jaar zijn eerste gasten zal ontvangen. Ook in België is Roompot volop bezig met de voorbereidingen om een nieuw park in Oudenaarde te openen. Net na de zomer maakte Roompot bekend dat het Qurios en zijn 4 bestaande en 5 geplande parken overnam, waaronder het nieuwe Qurios Gulpen. Twee weken geleden volgde de aankondiging dat Roompot zijn aanbod in Frankrijk met 21 parken uitbreidde. In totaal biedt Roompot 182 parken aan.

Bron en meer informatie: www.roompot.nl