Door de goede ervaringen met het entertainmentprogramma voor Attractie- en Vakantiepark Slagharen, wil Aniba haar vleugels nu verder uitslaan in de recreatiesector.

Eind 2017 is Aniba Entertainment uitgenodigd door Attractie- en Vakantiepark Slagharen om een programma te ontwikkelen voor zowel het entertainmentprogramma op het attractiepark als ook het vakantiepark. Dit heeft geleid tot een programma van 16 uur entertainment per dag.

Speerpunten voor de ontwikkeling van het programma waren: betaalbaar, familiegericht en thematisch aansluitend op het merk ‘Slagharen’. Met een stijging voor de waardering van het verblijf in het vakantiepark tot gevolg.

Entertainment vs. Animatie

Aniba Entertainment is al jaren een begrip in de pretparkenbranche in Europa. Met vele acts en producties als referentie. Door de samenwerking met Slagharen blijkt dat deze ervaring en expertise ook goed om te zetten is naar vakantieparken. “Veel vakantieparken spreken van animatie als ze hun activiteitenprogramma benoemen. Wij zien animatie echter ook als entertainment, maar dan met een hoge mate van interactie tussen entertainer en gast”, verteld Paul Nelissen, Producer bij Aniba Entertainment.

Door deze benadering verschilt de team samenstelling binnen Aniba ook ten opzichte van een klassiek animatie-team. “Onze medewerkers worden ingezet als allround entertainer. Doordat onze acteurs in alle klassieke animatie elementen een geschreven rol aannemen wordt animatie ook entertainment. Een relatief kleine toevoeging met een grote extra beleving als resultaat”, legt Nelissen verder uit.

Met de combinatie van entertainment en animatie neemt de mate van interactiviteit en onderdompeling in thema toe. Een prachtige mogelijkheid voor de gasten die nu meer in eigen land op vakantie gaan om als gast een unieke totaalbeleving te kunnen ervaren.

Corona kansen

Als gevolg van de vele internationale reisbeperkingen wordt de Nederlander verzocht zijn vakantie door te brengen in een van de vele prachtige vakantieparken die ons land te bieden heeft. De cijfers laten dit zien en ook voor komend jaar is de verwachting dat de stijging van het aantal binnenlandse overnachtingen zal doorzetten.

“Deze stijging is een uitgelezen kans voor vakantie en recreatieparken om zich op productniveau te onderscheiden. Het product is niet langer slechts de overnachting maar ook de beleving daaromheen moet als een echte vakantie naar een bijzondere plek voelen”, aldus Marjolein van de Stolpe-Aniba, oprichter van Aniba Entertainment. “Het is relatief makkelijk om te investeren in fysieke producten zoals een nieuwe speeltuin of glijbaan, maar door middel van thematisch en meeslepend entertainment kan er door direct contact met de gast een echt unieke beleving gecreëerd worden welke exclusief is voor de betreffende locatie”.

Dit wordt onderschreven door Dave Storm, Directeur Attractie en Vakantiepark Slagharen. “Wegens ons vakantiepark blijven gasten meerdere dagen en samen met Aniba hebben we een avondprogramma, passend bij de thematiek rondom het Attractiepark ontwikkeld. Het dagelijkse entertainment op het park was al van een hoog niveau en nu hebben we het avondprogramma naar ditzelfde niveau gebracht met hogere gastwaardering voor het vakantiepark tot gevolg”, vertelt Storm.

Door de Corona beperkingen hebben vele vakantieparken hun entertainment en animatie aanbod afgelopen jaar beperkt of geannuleerd. Samen met Slagharen heeft Aniba in deze tijd juist extra geïnvesteerd in nieuwe, tijdelijke entertainment concepten. Een voorbeeld hiervan is de Bingolow: het live streamen van een bingo evenement op het integrale tv-kanaal van het vakantiepark. De bingokaarten werden vooraf onder de huisjes verdeeld en bij een bingo gingen de entertainers van Aniba op pad naar de winnaars om de prijzen op anderhalve meter afstand te overhandigen.

Een nieuwe markt

Door haar jarenlange entertainment ervaring en de opgedane kennis qua verblijf recreatie in Attractie en Vakantiepark Slagharen heeft Aniba Entertainment heel veel unieke ideeën om andere verblijfsaccommodaties te inspireren bij het samenstellen van hun entertainment en animatie programma voor het spannende voorjaar en de zomer van 2021. Hiervoor heeft het bedrijf een compleet nieuwe website ontwikkeld met daarop een variatie aan acts met vanaf prijzen zodat geïnteresseerden een pakket op maat kunnen samenstellen. Ook blijft het mogelijk om compleet nieuwe acts te ontwikkelen en bestaande acts aan te passen naar de wensen van de locatie.

Meer informatie: www.anibaentertainment.nl