De Belgische indoor attractie Legenturia / Splashland is in de problemen gekomen door de coronacrisis. Het huurcontract van het pand in Zaventem is opgezegd en de initiatiefnemer is op zoek naar een locatie om Splashland na de coronacrisis weer voort te zetten.

Legenturia opende vijf jaar geleden de poorten van een middeleeuws gethematiseerde indoor speelattractie, inspelend op legendes en verhalen uit de regio. Later werd daar het pop-up waterpark Splashland aan toegevoegd. Het ging tot aan de coronacrisis eigenlijk erg goed met het indoor entertainmentaanbod:. Initiatiefnemer Joachim de Munck: “Het afgelopen jaar hebben we ons marktaandeel in B2B verdubbeld door meer  bedrijfsevenementen te organiseren, die we een mooie plek konden bieden in een speciaal restaurant met balzaal, het bieden van meer originele teambuilding-pakketten zoals escape-spellen in ons middeleeuwse dorp en avondgoochelshows op het podium.”

De Munck wilde graag het bedrijf voortzetten, maar had daar wel de steun voor nodig van de verhuurder van het pand. Helaas wilde de verhuurder daar niet aan meewerken waardoor een definitieve sluiting onvermijdelijk werd.

Op 10 november start een veilig met diverse objecten die voor recreatiebedrijven interessant kunnen zijn. De veilig wordt georaniseerd door VH Auctions. Er is een kijkdag voorzien op 10/11 tussen 14h30 en 16h30 waar wij u van harte uitnodigen om de materialen even te komen inspecteren. Meer informatie: https://vhauctions.com/nl/list/397

Nieuwe toekomst gezocht voor Splashland

Voor het mobiele waterpark Splashland, dat op dit moment is opgeslagen in grote containers, ziet De Munck nog wel een goede toekomst: “Dit waterpark, met o.a. acht waterglijbanen, een aquashow, een VR coaster voor 6 personen en maatwerk inflatable attracties, was de afgelopen jaren een grote hit. Zonder de coronacrisis zou dit zeker een commercieel succes zijn geworden. Zelfs met de beperkingen van corona was dit park de afgelopen periode al een groot succes. Ik hoop dat ik het hele pop-up park op een andere locatie kan heropenen. Dat kan op een zelfstandige locatie of als onderdeel van een groter geheel; bijvoorbeeld een vakantiepark. We zoeken naar een locatie in België, Nederland of Frankrijk. De verkoop van de totale attractie is ook een overweging.”
De bijzondere decors en sfeerobjecten die van Legenturia een unieke plek maakten, zijn voorlopig ook in de opslag geplaatst. Die wachten nu ook op betere tijden. De Munck heeft in de tussentijd zijn oude beroep als televisiemaker weer opgepakt. “… totdat de coronacrisis weer voorbij is.”

Meer informatie: Facebookpagina van Legenturia