Opgepimpte vakantiewoningen en moderne villa’s geven RCN De Jagerstee een boost

Op RCN-vakantiepark De Jagerstee in Epe bruist het van bouwactiviteiten. Vaklieden zijn bezig met het upgraden van achttien bestaande vakantiewoningen. Verder zijn acht nieuwe eigentijdse vakantiewoningen bijna klaar. Dat geeft het park weer een boost voor het nieuwe seizoen.

een van de nieuwe vakantiewoningen

Het is een flinke operatie die dit voorjaar gereed moet zijn en bijzonder is omdat het park gewoon open is en ‘vakantiegangers van de rust in het laagseizoen’ genieten.

De Heiligenberg

Vorig jaar vierde RCN haar 70 jarige jubileum. In dit jubileumjaar 2022 verhuisde het hoofdkantoor van RCN-Vakantieparken naar de Buitenplaats ‘De Heiligenberg’ op landgoed ‘De Boom’. RCN vierde dit jubileum onder meer door 70 vakanties weg te schenken aan kwetsbare doelgroepen. “We hebben dat ook gevierd door een boom te planten en het startsein te geven voor een uitgebreide upgrade en nieuwbouw.”  zegt Anouk Bruinewoud, sinds eind vorig jaar de nieuwe parkmanager van de Jagerstee. Ze weet ‘hoe de hazen lopen’ want is ze opgegroeid in een gezin waar haar ouders een camping exploiteerden.” Ik heb RCN leren kennen toen ik de parkmanager van RCN-De Potten wegens zwangerschapsverlof verving”, vertelt Anouk lachend.

Bungalows geliefd

Praktisch en theoretisch heeft ze voldoende in haar bagage. Ze studeerde af aan de NHTV in Breda en maakte daarna kennis met meerdere vakantieparken. Het idee om de 18 vakantiewoningen volgens een speciaal concept op te pimpen is op het park Toppershoedje in Ouddorp geboren. De daar ontwikkelde aanpak bleek een succes. Daarom is het concept verder uitgerold en kwam na “Topperhoedje”, het park ‘de Jagerstee’ in beeld. Roland Hoogwerf, parkmanager “Toppershoedje, “Op de Jagerstee is gekozen voor renovatie van 18 bungalows met inderdaad zo weinig mogelijk middelen. Ondanks dat deze bungalows gedateerd zijn, zijn ze zeer geliefd bij onze gasten. Daarom hebben wij binnen RCN besloten om ze nog op te knappen voor de komende 10-15 jaar. Het resultaat is fantastisch en boven verwachting.”

Aandacht voor duurzaamheid

Bij de upgrade van deze  bungalows is gekozen voor het plaatsen van energiezuinige apparaten, zuinige kranen en voor dubbelglas en goede isolatie. Bij renovaties houden we tegenwoordig bij RCN sowieso rekening met extra aandacht voor isolerende en duurzaamheidsmaatregelen. Dat moet echt de standaard zijn, anders beginnen we er niet aan. Alleen een nieuw zitbankje in de woonkamer plaatsen en een likje verf geven, is inmiddels voorbij indien het om een renovatie betreft.”

Roland Hoogwerf: “Bij nieuwbouw is direct rekening gehouden met strenge duurzaamheidseisen. Mijn collega Channah Smith, manager duurzaamheid RCN, is hier ook nauw bij betrokken. Ook op mijn eigen park (Toppershoedje, Ouddorp) zijn we hard bezig met renovaties en verduurzaming van bungalows. Het is echter niet mogelijk om alle bestaande accommodaties in één keer te vervangen door nieuwbouw en daarom zijn deze creatieve renovaties altijd erg leuk om te doen. Ik kan inderdaad wel zeggen dat deze ideeën op Toppershoedje zijn ontstaan en landelijk zijn doorgevoerd op andere parken van RCN.”

Al met al blijkt uit de geschetste aanpak dat het drastisch vervangen van bestaande accommodaties niet altijd de beste oplossing is en dat een creatief concept  mits goed uitgevoerd wel degelijk kwaliteitsverbetering laat zien.

Een van de nieuwbouw-accommodaties in aanbouw

Het ontwerp van de nieuwe zespersoons-vakantievilla’s is van KR8architecten uit Borger. Eerder had dit bureau voor RCN-De Jagerstee een duurzaam toiletgebouw ontworpen. Het architectenbureau is gespecialiseerd in de recreatiesector. Jan Willem de Reus: “De villa’s zijn geschikt voor drie generaties bijvoorbeeld voor een klein gezin en een oudere. Ze zijn in houtbouw opgetrokken en staan op een betonnen fundering. De buitenzijde bestaat uit verduurzaamd hout. Verder is er een overdekt terras met een loungebank. Het vierpersoonstype is uitgerust met een glijbaan aan de veranda.”.

RCN-Jagerstee behoort tot RCN-Recreatie Centra Nederland. De organisatie is in 1952 ontstaan op initiatief van het Instituut Kerk en Wereld van de Nederlands Hervormde Kerk. Het eerste park verrees op Landgoed Hydepark, het Het Grote Bos (1952) Inmiddels  heeft RCN 18 parken, 9 in Nederland, 8 in Frankrijk en 1 in Duitsland.

Meer informatie: www.rcn.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *