Een theatraal resort in de polder

Vakantiepark Molenwaard, gelegen in het landelijk gebied boven Gorinchem, bestaat pas twee jaar en heeft inmiddels al fase twee van het uitbreidingsplan afgerond. Directeur Michael van Hoorne stoomt ondertussen stevig door, want hij heeft nog veel meer ambitieuze plannen op deze locatie.

Focus op gezinnen met jonge kinderen

Vakantiepark Molenwaard is een bijzonder bedrijf. Het vakantiepark richt zich op families met kinderen tot 8 jaar en voert dat zeer consequent door in de bedrijfsvoering. Michael van Hoorne: “Bij de start hadden we nog het idee dat we ons op meerdere doelgroepen moesten richten om de bezetting jaarrond op niveau te houden. Dat blijkt eigenlijk helemaal niet nodig. Ook zonder de aanvullende doelgroepen, zoals senioren en vissers, hebben we jaarrond een uitstekende bezetting.” Mede vanwege de jaarrond populariteit worden de glampingtenten binnen twee jaar al weer vervangen door accommodaties die ook in de winter verhuurbaar zijn.

Er zijn wel meerdere lessen die Van Hoorne heeft geleerd in zijn eerste twee jaar als exploitant van een vakantiepark. Zo is de verblijfsduur relatief kort. Van Hoorne: “Eigenlijk komt dat best goed uit. Mensen die korter verblijven besteden relatief veel in het park. En als mensen in het restaurant eten, dan wordt de keuken minder vies. Dat zien we weer terug in de tijd die nodig is om een huisje schoon te maken.”

Michael stoomt door….

Op dit moment beslaat het oppervlakte van het vakantiepark zo’n 9 ha. Van Hoorne heeft nog 21 ha aanpalende grond in bezit om toekomstige plannen mogelijk te maken.

Afgelopen jaar werd een stoeterij aan het concept toegevoegd waarmee kinderen kennis kunnen maken met de wereld van paarden. De vorig jaar opgeleverde indoor speelhal is eigenlijk al weer te krap voor het park. Er liggen, mede daarom, al weer diverse plannen klaar voor de komen twee jaar. Een groot gebouw van 1400 m2 met diverse voorzieningen vormt de grootste investering. Hierin wordt een groot indoor waterpark gerealiseerd en een pannekoekenrestaurant. Ook wordt er een nieuw gebouw (‘de herberg’) gerealiseerd met twaalf familiekamers die werken volgens het hotelconcept. (eten in het restaurant). Als kers op de taart  wordt er in de winterperiode een projectieshow gemaakt op de buitenzijde van het grootste gebouw. Daarmee wordt er een nieuwe spectaculaire show-activiteit buiten het hoogseizoen toegevoegd.

plannen binnen nu en twee jaar

We verbleven ook zelf met twee jonge kinderen op het park. Er is de hele dag door wel een programmering, waar je op kunt aanhaken. Het is ook duidelijk dat je hier met wat oudere kinderen minder snel naar toe zult gaan. Maar juist daardoor is het een uitstekend en veilig park voor de allerkleinsten.

De droom: een theatraal resort

In de bovenstaande alinea zijn alleen de korte-termijnplannen beschreven. Maar Michael plant al weer verder vooruit en heeft daarbij een droom voor ogen: “Wij zijn van oorsprong een theaterbedrijf en ik wil dolgraag een eigen theater op het terrein realiseren. Daar kun je dan de echte grote showvoorstellingen organiseren, en na afloop ‘in de beleving’ blijven logeren. Op het vakantiepark voeren de karakters van Fien en Teun nu nog de boventoon. Ik wil in de toekomst meerdere zones met diverse belevingen van maken. Daardoor kun je vaker terugkomen en telkens een nieuwe belevenis meemaken. Het creëren van nieuwe Intellectual Property (ip), staat overigens ook hoog op de agenda bij het moederbedrijf van Van Hoorne. Deze nieuwe karakters worden dan weer ingezet om de diverse onderdelen (o.a. theatershows, vakantiepark, dagattractie Avonturenboerderij) van het bedrijf  te verrijken en te voorzien van steeds weer nieuwe content.

Een deel van de beschikbare uitbreidingsruimte (5 ha) wordt vergeven aan een initiatief voor een agri food campus. Dit onderdeel wordt door een externe partij georganiseerd. Toch past dit wel goed bij het totaalplaatje op het vakantiepark, waarbij kinderen wordt geleerd waar hun voedsel vandaan komt.

Als het theater er komt, dan ziet Van Hoorne ook ruimte om het vakantiepark nog verder uit te breiden naar in totaal 2000 bedden. Van Hoorne: “Ik heb een beeld voor ogen om hier een groot resort van te maken waar mensen ondergedompeld worden in een bijzondere beleving. Dit is een project dat uniek is in de markt. Gelukkig heb ik investeerders achter mijn plannen staan die het geduld kunnen opbrengen om die plannen stapje voor stapje te realiseren. (redactie: het gaat anders best wel vlotjes) Ik moet er niet aan denken dat dit park ooit verkocht zou worden aan een grote keten. Dit soort initiatieven moeten eigenlijk altijd zelfstandig blijven om te kunnen floreren.”

Eerste Fien en Teun resort komt in China

Michael heeft nog een nieuwtje voor ons: “Eind deze maand vertrek ik naar China waar op 1 juli het eerste Fien en Teun resort wordt geopend. Een projectontwikkelaar in China was zeer gecharmeerd van onze aanpak en heeft daar inmiddels een compleet park gebouwd. Anders dan in Nederland ligt het vakantiepark daar wel naast het attractiepark. Dat is natuurlijk veel idealer om er een resortbeleving van te maken. En er liggen plannen om nog meer vestigingen van het Fien en Teun Resort in China te openen.”

Meer informatie:

www.vanhoorne.com

www.vakantieparkmolenwaard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *