De tijdsgeest vertalen naar verrassende invalshoeken

Wanneer je telkens moet vernieuwen en verbeteren, omdat je doelgroep dat van je verwacht, omdat je relevant wil zijn en blijven, dan moet je steeds maar weer blijven nadenken over nu relevante, maatschappelijke thema’s.

Thema’s als (mentale) gezondheid, filosofie, technologie, psychologie, kunst, economie, natuur en duurzaamheid.Wat laat de tijdgeest zien en hoe vertalen we dat naar verrassende invalshoeken?

En pas als we daarin goed zijn geslaagd, dan is het feest! Dan slaat ons concept goed aan! En dat is wat we willen. Want slaat ons concept goed aan, dan betekent dat, dat zoveel mogelijk mensen op onze camping kunnen komen genieten. Dan kunnen we nog meer mensen (ook met een achterstand tot de arbeidsmarkt) hier komen werken. Dan kunnen we nog meer projecten ontwikkelen. Projecten op het gebied van duurzaamheid en van kunst. Nu zitten we nog enorm te hannessen, gaan we nu wel of niet dit jaar proberen om toch weer wel een Nachtkijkers Filmfestival te organiseren. Want een echt festival mag het misschien niet eens zijn. Hoe ga je het dan noemen? En hoe zorg je dan dat er wel genoeg mensen een ticket voor aanschaffen? Het gaat ook niet even over een paar duizend euro, maar om duizenden euro’s! Gaan we nu 1 of 5 sloepen die geprint zijn van Fries Plastic afval, kopen? Gaan we nu wel…..en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Die projecten hebben we nodig om ons te kunnen blijven onderscheiden.  En tegelijkertijd zijn de projecten het knopje waar we aan kunnen draaien om onze kosten beheersbaar te houden.

Voel je de lastige spagaat? De tijd tikt vrolijk door. Of er geen corona crisis bestaat. De enige zekerheid is dat de tijd gewoon door zal blijven tikken. wel, niet, wel, nietwelnietwelniet…..

Ik laat het even rusten. Stort me weer op de waan van de dag. En wat denk je: “of het zo had moeten zijn!”. Er komt zomaar uit de lucht een nieuw kunstproject op mijn schoot vallen! Via, via hoorde ik dat….Dolblij. Want zo konden we toch weer een klein, nieuw projectje toevoegen aan onze camping. Soms worden we zelf verrast, vanuit een onverwachte hoek! En zo blijven we, keer op keer, maar de tijdgeest vertalen naar verrassende invalshoeken.

Wat doe jij om relevant te zijn en blijven? Hoe vertaal jij de tijdgeest naar je organisatie? We zijn benieuwd, wees welkom, de polletjes Watersportcamping Heeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *