Animatiewerk keert na coronacrisis terug naar normaal – met nieuwe digitale toevoegingen

Animatiewerk is tijdens de coronacrisis voor een groot deel vervangen door digitale alternatieven. In de podcast van Richard Otten wordt door Peter Brouwer van de Recreatheek vooruit gekeken naar de post-corona situatie. Welke aanpassingen blijven hangen?

Enkele onderwerpen uit deze podcast:

Zowel Richard (zelf ook eigenaar van Team4Animation) als Peter zijn het er over eens dat mensen elkaar weer dolgraag live willen ontmoeten. Zij zijn er dan ook van overtuigd dat veel traditionele activiteiten uit het animatiewerk weer zullen terugkeren. Brouwer: “We hebben in de coronacrisis wel veel nieuwe kennis opgedaan over audio-visuele toepasingen. Die zullen we zeker ook in onze nieuwe programma’s gaan toepassen.”

Tijdens de coronacrisis heeft ook het online inschrijven een grote vlucht genomen. Dit kwam vooral doordat het verplicht was om deelnemers te registreren en het aantal bezoekers te maximeren. Brouwer: “Vanuit managementinformatie is het ook handig om online in te schrijven. Je kunt weten wie er heeft ingeschreven op welke activiteit. Door te meten welke activiteiten succesvol zijn kun je de activiteiten in de toekomst beter inplannen. Dit soort klantinformatie zorgt uiteindelijk voor een betere klantbeleving.”

De ondernemers brengt steeds meer tijd door achter zijn computer en online. Brouwer: “Ondernemers klagen er nog wel eens over dat zij met veel verschillende systemen moeten omgaan; voor reservering, horeca, en ook de Recreatheek.”

Personeel vinden wordt pas vanaf 2022 weer lastiger. Brouwer: “Als het buitenland weer open gaat dan zullen veel jongeren weer hun uitgestelde reisdroom willen realiseren. Dit jaar verwacht ik nog geen massale uitstroom, maar in 2022 kan het wel eens lastiger worden om voldoende geschikt personeel te vinden.”

Met dank aan:

Richard Otten, directeur Team4Animation en maker van deze leisure-blog

Peter Brouwer, ondernemer achter de Recreatheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *