Opnieuw recordjaar voor Dagjeweg.nl

De website www.dagjeweg.nl heeft dit jaar, met nog één maand te gaan, voor het eerst de grens van 10 miljoen bezoekers doorbroken. Vorig jaar kwam de website uit op 7,9 miljoen bezoeken in een jaar tijd. Daarmee blijft dagjeweg.nl veruit de grootste blogsite op het gebied van dagrecreatie. Dat is wel bijzonder, aangezien dit een relatief jong bedrijf is, zonder de backup van een grote media-organisatie.

Groei van bezoekers
Groei van bezoekers

Op dagjeweg.nl kunnen mensen inspiratie opdoen voor een dagje, avondje of weekendje weg. De database bevat inmiddels bijna 7000 uitjes en deze groeit nog steeds. Een journalistieke redactie houdt de informatie van deze uitjes up-to-date en vult deze aan met interessante artikelen, nieuwsberichten en (video)reportages. Door deze inhoudelijke insteek weet DagjeWeg.NL zich al twaalf jaar te onderscheiden van andere websites in de toeristische sector.

Grote spelers op deze markt zijn:

  • DagjeWeg.NL: 540.000 unieke bezoekers per maand
  • Vandaagopstap: 220.000 unieke bezoekers per maand
  • Uitmetkinderen.nl: 200.000 unieke bezoekers per maand
  • Land van ANWB: 115.000 unieke bezoekers per maand
  • Wegmetdekids: 100.000 unieke bezoekers per maand

Deze gegevens zijn afkomstig van de diverse websites (o.a. informatie bij de advertentietarieven) Daarbij wordt gekeken naar aantal unieke bezoekers. Het totaalbezoek ligt hoger; Voor DagjeWeg.NL zou dat uitkomen op ruim 800.000 bezoeken per maand.

Naast de websites die met een redactie bloggen en informeren over uitstapjes zijn er ook sites die zich richten op aanbiedingen (bv groupon.nl), vergelijkingen/beoordelingen (bv Zoover.nl)  ticketverkoop (bv Dagtickets.nl) of veilingen (b.v. vakantieveiling.nl)

dagjeweg-logoMeer informatie: www.dagjeweg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *