Ook Van Gogh Museum weer heropend

Na een verbouwing van zeven maanden ontving het Van Gogh Museum vandaag weer de eerste gasten. Vorige maand werd het Rijksmuseum weer heropend; en daarmee krijgt Amsterdam als culturele destinatie weer een flinke impuls. In 2011 bezette Het Van Gogh Museum de tweede plaats (na De Efteling) op de ranglijst van dagattracties met ruim 1,6 miljoen verkochte tickets.

Ophangen van Zelfportret als schilder
Ophangen van Zelfportret als schilder

In 2011 was het Rijksmuseum weliswaar in verbouwing; maar de tijdelijke tentoonstelling trok altijd nog 1 miljoen bezoekers; Naar verwachting gaat het Rijksmuseum, na de grootse heropening weer richting de 2 miljoen bezoekers. Het derde museum op het Museumplein; het Stedelijk Museum, heropende in 2012 haar deuren, en maakt de culturele hotspot van het Amsterdamse centrum compleet.

Van Gogh ontdekken
Directeur Axel Rüger: ‘Wij zijn heel blij dat het Van Gogh Museum weer open is voor ons publiek. Een belangrijk moment. Alle drie de musea aan het Museumplein zijn nu weer open. En dat voelt heel goed. We hebben een bijzondere jubileumtentoonstelling samengesteld, gebaseerd op acht jaar onderzoek, met unieke bruiklenen en uitzonderlijke combinaties van kunstwerken. Ook kunnen bezoekers zelf ontdekken, onder meer met microscopen en touchscreens, hoe Vincent van Gogh werkte’.

Meer informatie: www.vangoghmuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *