Arjan Lubach neemt Roompot-concept op de hak

Arjan Lubach neemt in zijn kritisch satirisch programma regelmatig een onderwerp onder de loep waarin hij zijn eigen visie geeft op ‘ontwikkelingen in de maatschappij’. Deze week was Roompot ‘de klos’ in het item “En nou is het afgelopen met…”

Onderwerpen als ‘de uniforme huisjes’, ‘de grootschaligheid’, ‘de groeiambities en overname van Landal’, ‘de rol van de mascottes’ en ‘de verdienmodellen van de vakantieparken’ komen allemaal aan bod.

Meer informatie: www.vpro.nl/programmas/de-avondshow.html

2 reacties

  1. Het is goed dat de media deze (re)creatieve wildgroei kritisch beschouwen, die vooral het belang van recreatieconcerns en particuliere beleggers dient. Hiervoor worden steeds meer campings gesaneerd en zijn de mensen met een kleine beurs direct de dupe. Er kan in Nederland overal beperkt gebouwd worden, vanwege de stikstofuitstoot. Voor recreatiewoningen die vaak in de directe omgeving van Natuurgebieden staan, blijken deze beperkingen niet te gelden. Er moet een einde komen aan deze roofbouw!

  2. Arjen Lubach weet weer een terecht punt te maken, maar door zijn drang naar flauwe grapjes en beledigen van hele bevolkingsgroepen maakt hij dat punt niet heel sterk. Je moet het bijna tussen de regels door luisteren. En om Roompot hiervoor nou als schuldige aan te wijzen, ik denk niet dat dat terecht is. Zij weten op een erg legale manier veel geld te verdienen. Van een kapitalistisch en Amerikaans bedrijf weten we al langer dat zij wat minder emotioneel begaan zijn met het lokale volk. Is de regie van de centrale overheid niet het probleem. Of juist het gebrek daar aan? Juist daardoor kunnen dit soort bedrijven hun gang blijven gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *