Vlaamse kust bereid zich voor op drukke zomermaanden

De verwachtingen voor de Vlaamse Kust voor komende zomer zijn positief. Alhoewel de seizoensverbreding succesvol is, blijven juli en augustus de traditionele topmaanden. Alle kustgemeenten hebben een zomeraanbod met een unieke sfeer. De grootste trekpleister is Kusttriënale Beaufort 2018.

Blankenberge

Alle kustgemeenten organiseren voor een breed publiek originele zomerinitiatieven. Juli en augustus zijn topmaanden met meerdere topweekends. Een zomerse topdag (zondag of feestdag) brengt circa 230.000 dagtoeristen naar zee. De Kust verwacht deze zomer zes à zeven miljoen dagtoeristen.

Beaufort bezoeken met de elektrische bus
De Kusttriënnale Beaufort 2018 kende een succesvolle start en wordt ruim geapprecieerd. Franky De Block: “Met 450.000 bezoekers in april, mei, juni zijn de ambities meer dan waargemaakt. In de publieke opinie wordt verwezen naar de eerste prestigieuze edities van Beaufort. Ook de zomer en september zullen nog tal van bezoekers naar de Kunsttriënnale aan zee brengen”. Voor Beaufort 2018 zijn al 150.000 overzichtskaarten verdeeld. De kaart is ook 7000 keer gedownload. Meer dan 60 binnen- en buitenlandse journalisten bezochten de Kunsttriënnale aan zee.
Nieuw bij Beaufort 2018 voor deze zomer zijn de begeleide bezoeken met de elektrische bus van VitaeMobility. Op zondag 29 juli, zondag 26 augustus en zondag 30 september kan je tijdens een dagtrip met deze organisatie alle kunstwerken van de Triënnale aan zee bezoeken. De kostprijs bedraagt 50€ per persoon, begeleiding door de gids inbegrepen. Geïnteresseerden kunnen ook een elektrische deelauto huren.

79 nieuwe kampeerautoplaatsen
Bij de start van de zomer is het aantal plaatsen voor kampeerauto’s uitgebreid: er zijn acht nieuwe plaatsen op Camping Veld & Duin in Bredene, 15 plaatsen op camping Zeester in Middelkerke en 56 extra kampeerautoplaatsen op Kompas camping in Nieuwpoort. In de komende jaren wordt met de steun van de Provincie West-Vlaanderen geïnvesteerd in extra kampeerautoterreinen in De Panne, Westende en Blankenberge.

Openbaar vervoer
Westtoer en de kustgemeenten raden aan om de trein en de kusttram te gebruiken om deze zomer te reizen naar en langs de Kust. Vlotte mobiliteit draagt bij tot een milieuvriendelijke ontwikkeling van een toeristische regio. Het openbaar vervoer is zeker tijdens de zomer een sterk alternatief.

Meer informatie: www.beaufort2018.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *