Verblijfsrecreatie in Zeeland groeide met 3,5% in 2018

In totaal vonden 18,6 miljoen overnachtingen plaats in Zeeland in 2018. Dat is een stijging van 3,5% t.o.v. 2017. Gemeente Schouwen-Duiveland telde het grootste aantal overnachtingen, net iets meer dan de gemeente Veere.

Julianahoeve

Dat blijkt uit gegevens van de toeristenbelasting die door Kenniscentrum Kusttoerisme zijn geanalyseerd. Deze gegevens bieden een aanvulling op de eerdere cijfers zoals die door het CBS werden gepubliceerd.

Airbnb is volgens een eerste verkenning van splinternieuwe data nog steeds flink groeiende, in totaal werden in 2018 2.520 kamers en vakantiewoningen aangeboden in Zeeland op Airbnb en werden circa één miljoen overnachtingen via Airbnb geboekt.

Daarnaast is ook een groei te zien in het aantal Nederlandse daguitstapjes in Zeeland. Het afgelopen jaar vonden maar liefst 43 miljoen uitstapjes (langer dan 2 uur) plaats in Zeeland door Nederlanders, een groei van 20% t.o.v. 2015. Dit aantal is inclusief uitstapjes van de eigen inwoners van Zeeland.

Verblijfs- en dagtoeristen brengen ook flink wat geld in het laatje, in totaal gaven verblijfstoeristen en Nederlandse dagtoeristen zo’n € 1,8 miljard uit in Zeeland.

Meer informatie: Brochure kerncijfers 2018 op www.kenniscentrumtoerisme.nl (pdf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *