Update: Gevolgen van de Brexit voor het Nederlands toerisme

Premier May heeft in het Britse Lagerhuis tot op heden geen steun gekregen voor haar Brexit-deal met de EU. Voorlopig blijft de onzekerheid voortbestaan en is de kans op een no-deal Brexit groot. Wat betekent het voor het inkomend toerisme vanuit het Verenigd Koninkrijk als het niet tot een Brexit-deal komt?

Belang inkomend toerisme vanuit Verenigd Koninkrijk

Sandra Ishmael, Vestigingsmanager Verenigd Koninkrijk NBTC Holland Marketing: “Uit de voorlopige cijfers van 2018 blijkt dat Nederland afgelopen jaar 2,2 miljoen bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk heeft ontvangen, goed voor 11,6% van het totaal aantal bezoekers aan Nederland. Hiermee staat het Verenigd Koninkrijk nog steeds op de derde plaats in de top 3. Duitsland voert de lijst aan met bijna 5,8 miljoen bezoekers, gevolgd door België met bijna 2,5 miljoen bezoekers. De Britten gaven 1,48 miljard euro uit aan hun bezoek aan Nederland. De verwachting voor nu is dat in 2019 het aantal Britten die Nederland bezoekt stabiel blijft. Door de onzekerheid rondom Brexit zijn we echter voorzichtig in onze voorspellingen.”


Blijf op de hoogte over de impact van Brexit op bereidheid reizen

Ishmael vervolgt: “De vraag is in hoeverre er wel of geen harde grenzen voor de Britten in Europa komen en in hoeverre ze meer belemmeringen gaan ervaren tijdens hun reis naar Nederland. Afhankelijk daarvan zullen ze mogelijk een weekendje weg of korte vakantie in eigen land gaan ondernemen in plaats van een kort tripje naar een Europese bestemming.” Om continu op de hoogte te blijven van de gevolgen van Brexit, adviseert Sandra Ishmael om de website www.gov.uk in de gaten te houden. Dit is de officiële website van de regering die inspeelt op de gevolgen van (no-deal) Brexit. Daarnaast geeft de website www.abta.com specifiek advies over het reisverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Bron: NBTC

meer informatie: Marketscan NBTC United kingdom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *