Groei verkoop campers en caravans + opkomst winterkamperen

Het aantal nieuw verkochte caravans in Nederland groeit. Alleen al in de maand juli werden 748 nieuwe caravans op kenteken gezet, een groei van 5,5 procent. In totaal staat de teller nu op 5.220 nieuw verkochte caravans in de eerste zeven maanden van dit jaar.

Dat meldt de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in aanloop naar de openingsdata (9 – 13 oktober 2019).

Bij de campers was de groei nog indrukwekkender: in de maand juli werd een stijging gerealiseerd van 11,6 procent (211 nieuwe campers). Vanaf januari 2019 zijn er alleen al dit jaar 1.688 nieuwe kampeerauto’s op kenteken gezet. In 10 jaar is het aantal campers in Nederland meer dan verdubbeld.

Winterkamperen kun je leren

Campers en caravans zijn tegenwoordig uitermate geschikt voor winterse temperaturen. Ze zijn voorzien van uitstekend geïsoleerde wanden, daken, vloeren en hebben moderne (vloer-)verwarmingssystemen aan boord. Vooral in Europese wintersportgebieden hebben tientallen campings zich inmiddels gespecialiseerd in een kampeerverblijf in de sneeuw. Tijdens de workshop Winterkamperen krijgen beursbezoekers antwoorden op de meest prangende vragen en krijgen ze tips & tricks voor een vakantie in de sneeuw.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt plaats van 9 t/m 13 oktober 2019 (open van 10.00 – 17.00 uur) in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast caravans, vouwwagens, campers, stoere daktenten en (voor)tenten zijn er ook volop kampeeraccessoires en campings te vinden. Tijdens de 2019-editie van het grootste kampeerevent van Nederland is er veel aandacht voor workshops en presentaties, zodat kampeerders optimaal voorbereid op pad kunnen voor hun volgende kampeeravonturen.

Er is nog standruimte beschikbaar voor campings die persoonlijk met kampeerpubliek in contact willen komen. (d.d. 22-08-2019)

Meer informatie: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *