Topzomer voor de Vlaamse kust

Nu de zomer ten einde loopt, maken de ondernemers aan de Vlaamse kust de balans op. Alle toeristisch actoren zijn tevreden over juli en augustus. Zowel bij het dagtoerisme als het verblijfstoerisme behoort de zomer tot één van beste van de voorbije jaren.

Het dagtoerisme kende pieken van 230.000 toeristen per dag. In het verblijfstoerisme noteerden hotels, verhuurkantoren en campings betere cijfers dan vorige zomer. Door het uitstekende zomerweer zijn laste minute reservaties opnieuw een belangrijke tendens. Ook de attracties en evenementen kenden een succesvolle zomer.

“De Kust noteert een absolute topzomer en een positieve eerste evaluatie. Ook de omzet bij de toeristische ondernemers is gunstig. Indien bestedingen ietwat zouden dalen dan wordt dit ruim gecompenseerd door het groter aantal toeristen. De Kust profileert zich opnieuw als een topbestemming met een stevige basis: het dagtoerisme, het verblijfstoerisme, de tweede verblijvers”, aldus Franky De Block, Gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Bron: persbericht Westtoer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *