Nieuw wellnessresort profileert zich met oosterse sferen en duurzaamheid

Op recreatiegebied Berendonck, in de gemeente Wychen, is op 1 mei wellnessresort Thermen Berendonck geopend. Het resort biedt een wellnesservaring in oosterse sferen.

Het is voor familiebedrijf Quality Wellnessresorts (QWR) het vierde resort dat aan de wellnessketen wordt geregen. In maart 2019 nam men Bad Nieuweschans over. Thermen Bussloo en Thermen Soesterberg zijn de andere twee vestigingen.

Oosterse sferen

Gasten kunnen zich in Thermen Beerendonck letterlijk en figuurlijk onderdompelen in oosterse sferen. Sauna’s, baden, restaurants: het thema Duizend-en-een-nacht is overal doorgevoerd, tot in de kleinste details. 

“Tijdens een reis door Azië werden we verliefd op de oosterse levenswijze en vriendelijkheid”, vertelt directeur Fabian Dolman. “Ook de sprookjesachtige schoonheid wilden we meenemen naar Wijchen. Het is de perfecte sfeer om in te ontspannen. En natuurlijk om te genieten van authentieke sauna rituelen en weldadige wellness.”

Oog voor mens en maatschappij

QWR telt in totaal zo’n 1.000 medewerkers. “Thermen Berendonck start op 1 mei met 230 medewerkers”, vertelt Dolman. “We hopen dit jaar nog door te groeien naar 300 medewerkers. Daarbij hebben we een scherpe focus op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo hebben we in nauwe samenwerking met het UWV inmiddels al een twintigtal medewerkers aangenomen.”

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid is een belangrijk thema voor Thermen Berendonck. Het wellnessresort wordt het meest duurzame en innovatieve binnen Europa. Vrijwel alle moderne duurzaamheidsinnovaties zijn doorgevoerd. Dat is uniek in de saunawereld. “Het resort is all electric, dus we maken geen gebruik van gas”, aldus Dolman. “De saunawarmte wordt hergebruikt en op het dak liggen 1.000 zonnepanelen. Daarnaast willen we dat, net als Bussloo, al onze resorts het keurmerk Green Key Gold krijgen.”

Primeur in wellnessland

Naast vele duurzaamheidsinnovaties zijn er ook eeuwenoude technieken toegepast, zoals in de saunafaciliteiten bijvoorbeeld. Zo is er de Chaay Ghar sauna, gebouwd in de stijl van een Indiaas theehuis, die je vindt bij de Taj Mahal. “De saunaruimte is volledig geïsoleerd met hennepblokken en vervolgens voorzien van leem”, legt Dolman uit. “Deze techniek geeft een fijn klimaat en een prettige luchtvochtigheid. Het principe wordt al eeuwenlang veelvuldig toegepast in het midden oosten, maar werd in de saunawereld nooit eerder toegepast. In Thermen Berendonck hebben we de primeur.”

Kijk op www.thermenberendonck.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *