Eerste wethouder met portefeuille toerisme in Rotterdam

Rotterdam krijgt voor het eerst een wethouder met de portefeuille toerisme. Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor de citymarketing, is daar verheugd over. Het toerisme in de stad groeit al een aantal jaar op rij en de verwachting is dat die stijgende lijn ook in de toekomst aanhoudt.

Om Rotterdam een prettige stad voor iedereen – bewoners en bezoekers – te laten zijn is het goed om te denken over de rol en de waarde van toerisme in de stad. Voor Rotterdam Partners is een speciale wethouder voor toerisme een eerste belangrijke stap. De wethouder die de portefeuille toerisme gaat beheren is Said Kasmi.

Rotterdam Partners heeft de afgelopen maanden bij de verschillende politieke partijen gepleit voor de komst van een toeristische visie, waar wij met onze kennis en expertise graag aan meewerken. Directeur Jeroen Kuyper: “Rotterdam biedt nog volop ruimte voor de groei van toerisme. Toerisme draagt bij aan de lokale economie. Tegelijkertijd is dit wel het moment om na te denken over een toekomstvisie voor toerisme. En op welke manier beleid kan worden ingezet om te komen tot een groei van toerisme die vooral bijdraagt aan een leefbare stad voor bewoners, en past bij ons DNA en de ambities van deze stad.”

Populariteit Rotterdam
Dankzij de toegenomen populariteit van Rotterdam zag de stad het toerisme de afgelopen vijf jaar enorm stijgen. Zo groeide het aantal hotelovernachtingen tussen 2012 en 2017 met ruim 50 procent. Rotterdam Partners werkt hard aan promotie van Rotterdam als aantrekkelijke toeristische, zakelijke en congresbestemming. Daarvoor werken we nauw samen met een groot netwerk van partners in de stad. Wereldwijd blijft het toerisme groeien en de verwachting is dat die groei ook in Rotterdam aanhoudt.

Bron en meer informatie:
www.rotterdampartners.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *