Familiebedrijf Bleekemolen hoopt Indoor Beach Planet in 2024 te openen

Bleekemolen, bekend van de kartingbanen in Nederland, werkt aan een totaal nieuw recreatieconcept; Indoor Beach Planet. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de stichtingskosten. De voorkeurslocatie is Park21 in de Haarlemmermeer. Als daar echter niet snel duidelijkheid komt over de planning, zal men op zoek gaan naar een alternatief in de omgeving (niet te ver van Amsterdam).

concept art van het project
De initiatiefnemers

Sebastiaan Bleekemolen wil iets unieks neerzetten in Nederland: “We hebben ons laten inspireren door Tropical Islands in Berlijn. Daar is een oude zeppelinhal omgebouwd tot tropische wereld. Wij hebben met nieuwbouw de mogelijkheid om weer een volgende stap te zetten. Ten opzichte van bestaande zwembaden en waterparken zal er in Indoor Beach Planet veel meer aandacht zijn voor een divers aanbod aan horeca. Diverse vlees- en visrestaurants met veelzijdige menukaarten nodigen uit tot lang tafelen, terwijl ook de snelle snackpunten niet worden vergeten. “

Het hele jaar door strandgevoel

Het gebouw is transparant van opzet. De vrije overspanningen van 100m breed, uitgevoerd op stramienen van 6 meter, maken een kolomloos interieur mogelijk zonder zichtbelemmering. De gehele overkapping is 200 meter diep en bereikt op haar hoogste punt bijna 30 meter. De hoge, gebogen constructie en de glasgevel van 1800m2 staan garant voor een optimaal buitengevoel in alle seizoenen.

Tot de geplande attracties behoren o.a. een toren met waterglijbanen, waaronder de hoogste waterglijbaan van Nederland (25 meter hoog) Andere activiteiten zijn een flowrider en wavesurfer. Ook maakt een snorkel- en duikzone onderdeel uit van de plannen.

Voor nog meer ontspanning heeft Indoor Beach Planet een breed scala aan wellness, zoals een Turks stoombad, infraroodcabine en zonnebank. Maar ook een relaxte massage op het strand of een juist een intensieve sport massage in een van de wellness faciliteiten. behoort tot de mogelijkheden. Met diverse gezichtsbehandelingen, massages en pedicure, is elke gast in goede handen.

Het project richt zich op verschillende doelgroepen. Overdag zijn dat voornamelijk de dagrecreanten. In de avonduren kan het complex worden omgebouwd tot een bijzondere tropische festival/feestlocatie.

N fase 1 wordt vooral gefocust op de dagrecreatie. Indoor Beach Planet wenst in de toekomst ook verblijfsfaciliteiten aan te bieden. Van hotel tot
campingvoorziening. Waarbij iedere gast op haar wens gefaciliteerd kan worden.

Locatie op losse schroeven

De familie Bleekemolen maakt onderdeel uit van het consortium van The Flower of Holland’ die in het intensieve leisure gedeelte van Park21 een geclusterd aanbod van meerdere leisure, horeca en retailfaciliteiten wil realiseren. Vorige week kwamen de samenwerkende partners in dit project bij elkaar om de voortgang te bespreken. Bleekemolen wil in 2022 gaan starten met de bouw en in 2024 de attractie openen. Of dat haalbaar is in Park21 is nog maar de vraag. Er wordt inmiddels al rondgekeken naar alternatieve locaties.

Zie ook: Initiatiefnemers Park21 gefrustreerd door gemeente Haarlemmermeer

Een overzicht van artikelen over #Park21

De huidige bedrijven van Bleekemolen: www.raceplanet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *