Wellness (reis)trends 2015

Waar de reisbranche moeilijke tijden kent, zijn wellnessreizen juist één van de grootste groeimarkten. Dat komt doordat mensen steeds vaker ánders op vakantie willen en doordat het afgelopen decennium de kuurwereld enorm is veranderd. De houtje-touwtje sapvastenkuren hebben plaatsgemaakt voor luxe spa-retreats. “Wellnessreizen zijn de nieuwe manier van vakantie vieren,” zegt Marleen van Griensven, directeur van reisorganisatie Puurenkuur. “Mensen zullen in de toekomst steeds vaker op vakantie gaan om hun gezondheid een boost te geven.”

Trend 1: kiezen voor gezond
Op vakantie gaan en als herboren terugkomen: vol energie, fitter én gezonder. Het is voor steeds meer mensen een bewuste keuze. Van Griensven: “In onze maatschappij moet steeds meer werk door steeds minder mensen worden gedaan. En een baan voor de rest van je leven is geen zekerheid meer. Dat geeft stress. Bovendien krijgen we tegenwoordig de hele dag door prikkels. Je hebt dus vaker een moment van stilstaan en bezinning nodig. Dan kun je op het strand een week lang op een stretcher gaan liggen, maar kiezen voor een wellnessreis is effectiever. Dan kom je pas écht opgeladen terug en daar heb je dan nog maanden profijt van.”

Trend 2: destination spa’s
Er zijn al jaren hotels die ook een sauna hebben. Of waar je terecht kunt voor een massage of schoonheidsbehandeling. Toch waren die faciliteiten maar bijzaak. Sinds een jaar of tien zijn de ‘destination spa’s’ enorm in opkomst. Luxe hotelresorts waar mensen juist naartoe gaan voor de spa of het wellnesscenter.

Trend 3: behandeling op maat
Het aanbod van behandelingen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Kon je vroeger alleen in een stoombad zitten en een ontslakkingskuur volgen, nu kun je op talloze bestemmingen terecht voor gewichtsverliesprogramma’s, thalassotherapieën, stressmanagement, yoga, mindfulness en stoppen-met-rokenbehandelingen. Allemaal aangepast aan je persoonlijke behoefte.

Trend 4: east meets west
Er wordt steeds meer gezocht naar een synergie tussen de westerse wetenschappelijke geneeskunde en de oosterse, meer holistische filosofieën en geneeswijzen. Op veel wellnessbestemmingen wordt het beste van deze twee werelden in toenemende mate gecombineerd.

Trend 5: Nieuwe start
Een wellnessvakantie geeft niet alleen rust in je hoofd, maar helpt je om je leefgewoonten te ‘resetten’. Het geeft mensen die hun levensstijl willen aanpassen een kickstart en een steun in de rug.

Cover Magazine 2015Het nieuwe Puurenkuur magazine
In het nieuwe glossy magazine Wellnessreizen Wereldwijd, een uitgave van Puurenkuur, staan tientallen bestemmingen voor een kortere of langere wellnessvakantie. Het bijgevoegde wellnessdossier geeft o.a. achtergrondinformatie over Ayurveda, detox, thalasso en mindfulness.

Meer informatie: www.puurenkuur.nl

Nieuwstip door: Marlies Sobczak, Vitacon (onze wellness-specialist)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *