Meest kindvriendelijke camping; serieus luisteren naar kinderen

Camping De Paal uit Bergeijk is door de ANWB kinderinspecteurs verkozen tot meest kindvriendelijke camping van Europa. Oprichter van de camping, Harry Martens, nam de prijs in ontvangst tijdens de ANWB Lentedagen. Zijn aanpak: “Met kinderen moet je spelen. Ze hebben zelf zo’n rijke fantasie; daar moet je gewoon gebruik van maken. Dat doen wij door goed te luisteren naar kinderen en ze belangrijk te maken.”

kindercamping de paalConcreet heeft dat gezorgd voor speelgebied ‘De Biblebonse Berg’; een speelgebied van 5 ha met heuvels. Martens: “Kinderen ervaren dat als bergen”. …en een riviertje. Het is allemaal heel natuurlijk ingericht en kinderen kunnen ook hutten bouwen in het bos. Martens: “Juist die vrijheid in creativiteit wordt hoog gewaardeerd. Hutten bouwen blijft een topattractie.” Recent is er ook een tweede fietscrossbaan geopend. Martens: “Dat is gebaseerd op het succes van de eerste fietscrossbaan, maar deze baan biedt net meer uitdaging.” Martens legt uit dat een kindvriendelijke camping niet betekent dat kinderen alles mogen doen: “Natuurlijk zijn er ook regels. Mijn ervaring is dat je duidelijk moet uitleggen waarom bepaalde dingen niet mogen. Ook daarin moet je kinderen serieus nemen. Daarmee voorkom je vervelende zaken.”

Nog meer vernieuwing

Indoor waterspeelplaats De Paal
Indoor waterspeelplaats De Paal

De Paal investeert ook nog steeds in vernieuwing. In de overdekte waterspeeltuin worden voor de meivakantie drie nieuwe waterattracties toegevoegd. Daarvoor werd o.a. het ontwerpbureau BRUNS ingeschakeld, die ervaring heeft met het bouwen van exposities voor grote musea en attracties in Legoland. De drie attracties maken gebruik van licht en water en worden aangedreven door menselijke beweging. (o.a. het maken van een draaikolk; airbuble race (spelen met verschillende vloeistoffen) en een aanpassing aan de waterpompwedstrijd.

De Paal werd door de kinderjury verkozen uit een lijst met tien genomineerden, waar drie Nederlandse camping deel van uitmaakten. Als derde is geëindigd camping Samoza in Nederland; als tweede camping Aufenfeld in Oostenrijk.

Meer informatie:
www.depaal.nl/kindercamping#
www.anwb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *