Langste Zipline tokkelbaan verrijst in Drenthe

Camping Wezuperbrug krijgt een spectaculaire outdoor attractie; een klimpark met het langste zipline parcours van Nederland. Er ontstaat een totaalparcours van 517 meter, waarbij de langste zipline in het parcours 190 meter bedraagt. Het klimpark bevat enkele nieuwe onderdelen op het gebied van veiligheid. Die zijn weliswaar niet zo spectaculair en zichtbaar, maar zorgen er wel voor dat het klimmen door nog meer mensen veilig kan worden beoefend.

Vakantiepark ‘t Kuierpadtien ondersteunt het initiatief op deze locatie in Wezuperbrug . Voor de gasten van het vakantiepark zal het klimpark op zich al een aantrekkelijke activiteit worden, de uitstraling ervan zal bezoekers uit heel Nederland en Duitsland gaan trekken.

Veilig klimmen
Laura Stikkelbroeck, eigenaresse en manager van Outdoor Centrum Drenthe heeft een uitgesproken mening; ‘Het is mijn verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de veiligheid van mijn gasten. ACS heeft niet alleen een enorm trackrecord en tevreden klanten, het bedrijf levert absolute topproducten.’ Ze vertelt verder. ‘ACS levert ons een uniek veiligheidssysteem, waarbij onze gasten volkomen beschermt naar hartenlust kunnen klimmen. Daarnaast verzorgen zij een uitgebreid opleidingstraject voor mijzelf en mijn enthousiaste medewerkers, waarmee wij gaan voldoen aan alle normen (red. NEN EN 15567-01 en 02), maar ook aan de strenge veiligheidsstandaarden van de VEBON, ERCA en IAAPA.’

Duurzaam klimpark
Het duurzame klimpark wordt geheel gebouwd van inheemse onbehandelde Douglas houtsoort, waardoor de belasting voor het milieu minimaal is. Het touwenparcours van Outdoor Centrum Drenthe zal gaan bestaan uit diverse parcoursen, hindernissen en bijzondere klimelementen. Ook zal er aan de adventuretoren een uitdagende klimwand gemonteerd worden. Als klap op de vuurpijl kunnen de bezoekers genieten van het grootste zipline-park (tokkelbaan) van Nederland, met een totale lengte van ruim 517 meter.

Over Outdoor Centrum Drenthe
Als nieuwe speler op de markt van actieve recreatie, gaat Outdoor Centrum Drenthe zich richten op zowel groepen, gezinnen, bedrijfsuitjes, scholen en individuele gasten. Het bedrijf zal naast het uitdagende klimpark en avontuurlijk tokkelbanen, ook complete programma’s aanbieden. U wordt volledig verzorgd door de vriendelijke en professionele medewerkers. Naast het gebruik van het high ropes parcour, de all weather kunstskibaan en een breed scala van andere sportieve activiteiten, kunt u ook genieten van de uitgebreide horecafaciliteiten.

Over Active Constructions
Active Construction Services (ACS) ontwerpt en bouwt Active Forest ECO klimbossen, Active Challenge klimparken, Adventure torens, speelbossen en avonturenparken. Doordat het bedrijf blijvend voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, is het een vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa.