Eerste spraypark geopend bij De Papillon

Afgelopen zaterdag 23 april, onder zomerse omstandigheden, opende Denekamper en topzwemmer Job Kienhuis, het door Watergames & More gerealiseerde Spray Park bij Camping en Bungalowpark De Papillon in Denekamp.

Aanleiding: zwembad aanpassen

Afgelopen herfst benaderde Alex Wassink, eigenaar van Camping en Bungalowpark De Papillon in Denekamp Watergames & More, met het verzoek om eens mee te denken over de vraag hoe het zwembad zou kunnen worden aangepast aan de hedendaagse eisen die gasten er aan stellen en aan de kwaliteit en uitstraling van De Papillon.

Spraypark bleek uitkomst

Watergames & More stelde een plan op voor renovatie van de zwemaccommodatie van De Papillon waarbij de aanleg van het Spray Park op de plaats van het peuterbadje een van de speerpunten was.

Doelgroep: tot 10 jaar

In samenspraak met de familie Wassink heeft Watergames & More een Spray Park ontwikkeld voor kinderen tot ca. 10 jaar. Er is gekozen uit een grote variatie waterspeeltoestellen, hoge en lage elementen, alsmede grondspuiters, waarvan vele interactief zijn. Zo kan met de Tuney Tube muziek worden gemaakt als kinderen de spuitmondjes dicht drukken. Het logo van De Papillon komt terug in een prachtig speeltoestel in de vorm van een vlinder evenals op de vloer, waar een grote kleurrijke vlinder op een blauwe ondergrond is geschilderd.

Besparing op waterbehandeling

Voor de waterbehandeling is gebruik gemaakt van de installatie die tot nu toe het water voor het peuterbassin leverde. Dat leverde een forse besparing op omdat er niet in een nieuwe aparte waterbehandelingsinstallatie behoefde te worden geïnvesteerd. Er is naast het Spray Park een bufferkelder geplaatst, waarin het schone water voor het Spray Park wordt bewaard. In de kelder is een compartiment geschikt gemaakt als technische ruimte, waarin de sturingsapparatuur van het Spray Park is gemonteerd.

Het projectmanagement en bouwbegeleiding was in opdracht van Watergames & More in handen van Property & Projects uit Soest.

De technische installatie is gerealiseerd door Van Dorp Zwembaden uit Deventer.

Primeur voor De Papillon

Camping en Bungalowpark De Papillon is de eerste Camping in Nederland met een Spray Park. Met de realisatie van het Spray Park bevestigt  Camping en Bungalowpark  De Papillon eens te meer de recent verkregen onderscheiding “ADAC Superplatz” en  ANWB Eurotop Camping 9.8.

De kleine gasten vermaakten zich gestimuleerd door het prachtige weer  uitstekend op de nieuwe waterspeelplaats.

Meer informatie: www.depapillon.nl