Prijzen uitgereikt voor de beste Kids Vakantieaanbieders

De meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland zijn op woensdag 11 januari, de eerste publieksdag van de Vakantiebeurs, onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2017. Een bonte stoet van kleurrijke vakantiemascottes opende het feestelijke award-event, gepresenteerd door kidsidool Tim Douwsma.

Bij de uitreiking van de awards in vijftien categorieën werd de populaire tv-ster geassisteerd door een team van Kids Vakantiegids Detectives. Ruim achtduizend kids en ouders brachten in de afgelopen weken hun stem uit, door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl. De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs.

Categorieën en winnaars Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2017

Actieve vakanties & Allround
Vinea Vakanties is favoriet voor een actieve vakantie. Met activiteiten als een kanotrektocht door de Zweedse natuur en een WNF-rangerkamp waarbij je meeloopt met een dierenverzorger scoorde de zomerkamp-aanbieder 39% van de stemmen in deze categorie.

De Allround award ging naar opnieuw naar TUI. Dankzij het grote aanbod aan kindvriendelijke vakanties, waaronder de SPLASHWORLD hotels met aquaparken en de accommodaties met KIDS’ CLUB by TUI FAMILY LIFE met Nederlandstalig animatieteam, behaalde TUI 35% van de stemmen in deze categorie.

Baby vakantie & Eenouder vakanties
De ideale vakantie met baby vier je volgens 44% van de stemmers in de Gusto Baby stacaravan van Gustocamp. Deze zelfontwikkelde mobile homes vind je op een geselecteerd aanbod kindvriendelijke campings en zijn compleet ingericht met baby-faciliteiten voor een onbezorgde vakantie met jonge kinderen.

Estivant Vakanties sleepte, met 64% van de stemmen, voor de zesde keer de Eenouder vakanties award in de wacht. Estivant Vakanties organiseert groepsreizen onder Nederlandse begeleiding met activiteiten voor zowel de kids als ouders. Zo ondernemen kinderen excursies met leeftijdsgenootjes en hebben alleenstaande ouders gelegenheid andere ouders te ontmoeten.

Preston Palace
Preston Palace

Familiehotels
Maar liefst 90% van de stemmers in de categorie Familiehotels koos voor all-in hotel Preston Palace. Met het subtropisch zwemparadijs, de indoor kermis, Spelotheek en het animatieprogramma met mascottes Preston en Alice bewijst het hotel opnieuw dat aandacht voor kids voorop staat.

Glamping & Glamping XL
Suncamp holidays is de populairste aanbieder van glamping-vakanties. De luxe SunLodges in safaristijl op campings met een groot aanbod aan kidsfaciliteiten bleek goed voor 40% van de stemmen in deze categorie.

In de categorie Glamping, voor individuele accommodaties, liet het Overijsselse Kampeerdorp de Zandstuve de concurrentie achter zich. Mede dankzij het unieke, eigen animatieprogramma met de populaire karakters van het Stuufeiland.

Groene vakanties
De award voor Groene vakanties werd overtuigend gewonnen door Landal GreenParks, waar aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. Met bijzondere activiteiten zoals zeehondjes uitzetten op het wad en een Natuur Discovery Track behaalde de vakantieparkaanbieder maar liefst 79% van de stemmen in deze categorie.

Kamperen & Kamperen XL
Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met maar liefst 62% van de stemmen nam de reisorganisatie voor het zevende jaar op rij de Kamperen XL award mee naar huis.

In de categorie Kamperen, bedoeld voor individuele accommodaties, is Sprookjescamping de Vechtstreek favoriet. De familiecamping in Overijssel gooide hoge ogen met bijzondere activiteiten in sprookjesstijl. Zo kunnen kids de hoofdrol spelen in een eigen musical met de Spookjesfiguren en genieten van het unieke Theaterbuffet.

sprookjescamping

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties
De leukste kidsclub vakantie beleef je bij de kidsclub-hotels van Neckermann Reizen. Met de vrolijke mascottes Lollo en Bernie, de minidisco en themafeesten zoals de Chocolate & Treasure Island Party behaalde de vakantiespecialist 46% van de stemmen in deze categorie.

Halloween in Legoland
Halloween in Legoland

In de categorie Pretpark vakanties koos 41% van de stemmers voor LEGOLAND® Billund Resort in Denemarken. Hier ga je op LEGO avontuur in het pretpark, spot je wilde dieren in safaripark Givskud Zoo en kun je verblijven in de unieke, eigen themahotels – met eigen toegang tot het pretpark.

Vakantieparken & Vakantieparken XL
In de categorie Vakantieparken XL sleepte Landal GreenParks opnieuw de award in de wacht. De mascotte Bollo, clinics van bekende topsporters en de Bushcraft vanuit een Scandinavische Tipitent waren goed voor maar liefst 53% van de stemmen in deze categorie.

Roompot Weerterbergen
Roompot Weerterbergen

Met 50% van de stemmen behoort de Vakantieparken-award voor individuele accommodaties toe aan Vakantiepark Weerterbergen. Het park scoorde hoog met activiteiten als hoverboarden, over water lopen in een Aquabubble en op avontuur met park-mascotte Koos Konijn.

Verre vakanties
De beste verre vakantie boek je volgens het grote publiek bij SAWADEE Reizen. De verre reizen specialist behaalde 35% van de stemmen in deze categorie met het avontuurlijke reisaanbod met onderdelen als een cursus van een echter ranger in Zuid-Afrika, een 400 meter lange glijbaan door de jungle van Costa Rica en vliegeren op de Chinese Muur.

Kids VakantieMascotte van het Jaar Award
Twaalf mascottes gingen de strijd aan om de Kids VakantieMascotte van het Jaar Award 2017. De afgelopen maand stemden ruim 3600 kids en ouders op hun favoriet. Na een spannende stemrace nam de beer Bollo van Landal GreenParks uiteindelijk de mascotte mee naar huis. Op de tweede plek eindigden de muizen Jul & Julia van Kinderpretpark Julianatoren. Koos Konijn van Roompot Vakanties maakte de top 3 compleet.

De verkiezing
Uit ruim negentig inschrijvingen nomineerde een vakjury per categorie drie deelnemers. De vakjury bestond uit vakantie experts Frank Oostdam (Directeur ANVR), Jan Lokhoff (uitgever Lokoff.nl) en Marlotte Lubbers (Uitgever Kids Vakantiegids). Ruim achtduizend kinderen en ouders bepaalden de uiteindelijke winnaars door het invullen van de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *