CDA Brabant wil Brabantpas voor vervoer en vermaak

De Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant pleit voor invoering van een zgn. BrabantCard: één pas waarmee toeristen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer én toeristische attracties, zoals musea, pret- en dierenparken, kunnen bezoeken.

attractie in De Efteling
attractie in De Efteling

Het idee voor deze BrabantCard is afgeleid van de London ‘Sightseeing’ Pass, die in de Engelse hoofdstad Londen een groot succes is en ook elders in de wereld veel navolging krijgt.

Statenlid Marcel Deryckere (woordvoerder vrijetijdseconomie): “Wat het CDA betreft wordt Brabant het Orlando van Europa. Onze provincie heeft toeristen uit binnen- en buitenland immers veel te bieden. Denk hierbij aan prijswinnende topattracties als de Efteling en Safaripark Beekse Bergen, maar bijv. ook aan het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch, het Textielmuseum in Tilburg of het Oorlogsmuseum in Overloon.
Het CDA wil deze florerende recreatie- en toerismesector, die zorgt voor veel banen, versterken, zodat deze kan groeien. Invoering van een BrabantCard, die het voor toeristen eenvoudiger én voordeliger maakt door Brabant te reizen en Brabantse attracties te bezoeken, draagt daar onzes inziens aan bij.”

Bron: persbericht CDA Brabant

Helemaal nieuw?
Een regiopas voor attracties en vervoer is geen nieuw fenomeen in de Benelux. Wel is er een grote diversiteit in de manier waarop de pas is opgezet en het prijskaartje. Enkele voorbeelden:

De Zeelandpas
Bij deze pas, die € 4,- per persoon kost, krijgt de toerist korting op attracties, gratis toegang tot de hop-on hop-off bus op Zuid Beveland en de E-Tuk in Veere. Op Zuid-Beveland gaan de afspraken zelfs nog wat verder en wordt een gratis gezinspas aangeboden door diverse verblijfsrecreatieve bedrijve, waarbij ook busvervoer met Conexxion in de regio is inbegrepen. www.zeelandpas.nl/info/gratis-extras-en-vervoer

I-amsterdam City Card
Ook voor toeristen in Amsterdam is al een efficiënte all-in kaart op de markt, waarbij het Openbaar vervoer met tram, bus en metro (GVB) is ingegrepen; de I Amsterdam City Card. Andere extraatjes die aan de kaart verbonden zijn: gratis rondvaart, gratis entree voor de meeste grote musea en attracties, kortingsbonnen en een stadsplattegrond. Aan de 24-uurs kaart hangt een prijslabel van € 55,-. www.iamsterdam.com/nl/i-am/i-amsterdam-city-card

Happy Trip aan de Vlaamse kust
De reiziger betaalt één prijs voor de treinreis heen-en-terug vanuit alle Belgische stations naar een van de negen Kuststations, de tram- en eventueel busrit naar het hotel of de b&b en het verblijf. Het pakket kan geboekt worden bij de deelnemende hotels. Zie artikel over Happy Trip

OV kaart voor toeristen
Het stond al heel lang op het verlanglijstje van de toeristische sector; de OV kaart voor toeristen. En deze zomer wordt de toeristenkaart gelanceerd. Het is weliswaar geen all-in kaart met attracties, maar kan wel voor overlap zorgen met het Brabantse initiatief.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *