Internationale Award voor Nederlands attractie-ontwerp

Afgelopen weekend heeft ‘The Time Machine’ dark ride van het Franse Futuroscope, met de Raving Rabbids in de hoofdrol, een Thea award gewonnen. De winnaars werden eind 2014 al bekend gemaakt, maar de prijzen zijn pas recent uitgereikt. Thematiseringsbedrijf Jora Vision heeft een belangrijk aandeel gehad in het design van de attractie en deelt mee in de erkenning. Zie artikel: Jora Vision wekt attractiekonijnen tot leven

De TEA (Themed Entertainment Association) heeft afgelopen weekend in Anaheim, California, de 21ste Thea Awards uitgereikt. Het zijn de hoogste onderscheidingen in de thematiseringswereld en worden dan ook vaak vergeleken met de Oscars uit de filmindustrie.

Tijdens de speciale uitreiking heeft de attractie ‘The Time Machine’ de Award voor Outstanding Achievement ontvangen en wordt daarmee erkend als een van de beste rides ter wereld. De dark ride in het Franse Futuroscope neemt bezoekers mee in een ludieke reis door de tijd onder leiding van de Lapins Crétins, in het Engels de Raving Rabbids genoemd. De onderscheiding heeft een Nederlands tintje, aangezien Jora Vision een groot aandeel heeft gehad in het ontwerp, de engineering en de bouw van de attractie. Daarbij is er samengewerkt met verschillende bedrijven, waaronder zusterbedrijven Jora Entertainment en Jora Graphics, om een verrassende attractie neer te zetten in het Franse park.

“De Lapins en Futuroscope hebben de prijs verdiend. Deze dark ride is echt een bijzondere experience’, zegt Jan Maarten de Raad, CEO van Jora Vision. ‘Het is voor Jora Vision extra speciaal, omdat deze THEA award de derde is die toegekend is aan een Jora Vision project.” Jora Vision heeft eerder ook meegewerkt aan de adventure minigolf ‘De Vergeten Mijn’ in België die in 2009 bekroond werd met een Thea award en aan de dark ride ‘Arthur, l’Aventure 4D’ die in 2012 ervoor zorgde dat Futuroscope een eerste Thea Award in ontvangst mocht nemen.

Meer informatie:
www.joravision.com
http://en.futuroscope.com/attractions-and-shows/raving/the-time-machine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *