Tapperuse app introduceert ‘pay per use’ in vrijetijdssector

Met de nieuwe app Tapperuse betalen bezoekers per minuut en alleen voor de tijd dat ze bij een sauna, museum of pretpark zijn. Het is een eerste introductie van ‘pay per use’ – de internationale trend waarbij consumenten alleen betalen voor hun daadwerkelijke gebruik – in de Nederlandse vrijetijdssector.

Tapperuse maakt uitjes aantrekkelijker voor de moderne consument, die flexibel wil zijn in de besteding van tijd en geld. Aangesloten locaties profiteren van vele nieuwe bezoekers, een hogere klanttevredenheid en betere bezoekersspreiding.

“Onze samenwerking met Tapperuse biedt de ondernemers de mogelijkheid om een variabele prijs te hanteren”, vertelt Mieke Bartens, voorzitter van Select Wellness Group. “We kunnen inspelen op bijvoorbeeld de weersomstandigheden en zijn niet langer gebonden aan langer lopende afspraken. Ook kunnen mensen nu kennis maken met een sauna zonder dat ze een dagkaart hoeven te kopen. Ik verwacht dat we over een tijdje niet beter weten dan dat we niet meer pinnen, maar dat iedereen wil tappen.” Tapperuse is te gebruiken bij de sauna’s van Select Wellness Group, en een snelgroeiend aantal andere locaties, zoals Avifauna, Bobbejaanland, Sea Life, Miniworld Rotterdam en LINDA.festival.

Nieuwe klantenkring
“Parkeren per minuut is al helemaal ingeburgerd en ook in andere sectoren zien we dat mensen steeds vaker alleen willen betalen voor dat wat ze afnemen. Met Tapperuse introduceren we ‘pay per use’ in de vrijetijdsbesteding,” vertelt Wilbert Witkamp, founder van Tapperuse (en voormalig directeur van de parkeerapp Yellowbrick). “Onze app spreekt een nieuwe klantenkring aan: bezoekers die nergens aan vast willen zitten. ‘Tappen’ is bijvoorbeeld ideaal voor jonge gezinnen die hun uitjes maar moeilijk kunnen plannen. Met de app kunnen zij ook kort of spontaan iets leuks doen. Die vrijheid en het gemak van de app zorgen voor vele nieuwe bezoekers bij aangesloten locaties. Herhaalbezoek wordt gestimuleerd en de klanttevredenheid bevorderd.”

Betaalmethode per minuut
Tapperuse werkt op basis van gps, een innovatieve toepassing in de dagrecreatiemarkt. Bezoekers tappen in als ze een locatie inlopen en tappen uit bij vertrek. Ze betalen achteraf via AfterPay. Van elke locatie is de actuele prijs per minuut zichtbaar. De locaties kunnen deze prijs per minuut verhogen of verlagen, afhankelijk van de drukte of weersomstandigheden. Dit zorgt voor betere bezoekersspreiding. Deze vorm van dynamic pricing wordt vooral in de hotel-, autoverhuur en luchtvaartindustrie al jaren succesvol toegepast, en voorkomt dat een vliegtuig, bed of auto anders ‘leeg’ blijft.

No cure, no pay
Tapperuse hanteert een pay per use businessmodel. Er zijn geen opstartkosten; locaties betalen een percentage van de omzet vanaf het moment dat er transacties plaatsvinden via de app. Bezoekers betalen €0,75 per bezoek aan Tapperuse. Uitbetaling aan de locaties volgt maandelijks via AfterPay.

Over Tapperuse
Tapperuse is een app die ‘per minuut betalen’ mogelijk maakt voor allerlei vrijetijdsbestedingen. De app biedt flexibiliteit aan consumenten, verwelkomt klanten die anders niet waren gekomen en zorgt voor een betere spreiding van bezoekers. De betaling gaat achteraf via AfterPay.

Meer informatie: www.tapperuse.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *