Flevolands Uit-jeTent event in cijfers

Uit-jeTent heeft ruim 1750 meer bezoekers getrokken dan in 2012. Het promotie-evenement dat van 6 tot en met 10 juni werd gehouden in de Noordoostpolder, liet ruim 4500 mensen proeven van de recreatieve en toeristische kant van dit gebied. Het is een efficiënt promotiemiddel dat ook volgend jaar weer zal worden ingezet.

Oud Kraggenburg
Oud Kraggenburg

Bijna 1250 mensen maakten gebruik van de unieke en voordelige kampeerplaatsen, die tijdens Uit-jeTent beschikbaar waren. Een stijging van ruim 300 personen ten opzichte van 2012. Deze kampeerders waren goed voor 987 overnachtingen op 425 kampeerplaatsen.

Een gemiddeld verblijf van 2,32 nachten. Vooral de oudere generatie maakte gebruik van de maximale vier voordelige nachten die zij in de Noordoostpolder konden bivakkeren. De gezinnen bleven vaak twee nachten.

De vele activiteiten brachten zo’n 3500 mensen op de been. Vooral het bosontbijt, de koetsentocht en het blotevoetenpad waren erg in trek. Bij de kunst- en tuinroute waren ook een paar uitschieters qua bezoekersaantallen. Schokland trok zowel bij het museum als bij de Gesteentetuin extra belangstellenden.

Kostenplaatje
De kosten voor het event zitten o.a. in het vergaderen, bureaukosten voor de organisatie en het inhuren van amusement. Bedrijven die deelnemen dragen bij door hun entree laag te houden; € 10,- voor een campingplaats. Activiteiten die entree vragen, dragen ook een deel van hun inkomsten af aan de organisatie. De basisfinanciering is afkomstig uit subsidies; o.a. van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Uit-jeTent heeft onder kampeerders en andere bezoekers enquêtes afgenomen, de resultaten daarvan worden na de zomer uitgebreid geanalyseerd en in kaart gebracht. De organisatie kijkt tevreden terug en gaat in september beginnen met de voorbereidingen voor Uit-jeTent 2014 dat dan van 22 tot 26 mei wordt gehouden.

Meer informatie is te vinden op www.uit-jetent.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *