Bed & Breakfast-ondernemers beoordelen elkaar op TV

Steeds meer mensen in ons land beginnen een Bed&Breakfast. In het nieuwe programma van MAX: ‘Bed&Breakfast’, testen iedere week drie Bed&Breakfast eigenaren elkaars onderneming . Als je bedrijf houdt in je eigen huis, met liefde ingericht naar eigen smaak, wordt alles nogal snel persoonlijk en dan kan zelfs een klein puntje van kritiek inslaan als een bom… Als de gasten na een overnachting uitchecken, betalen ze wat zij vinden dat hun verblijf waard was. Welk Bed&Breakfast wordt als beste beoordeeld door de eigenaren?

Jan Willem en Riet uit de eerste aflevering

Aflevering 1 – 27 april
In Bed&Breakfast testen drie B&B-eigenaren elkaars onderneming. In deze eerste aflevering belanden de B&B-houders op een stilteplek op het Groningse platteland, in een Tilburgs pand uit de jaren 30 waar kunst de boventoon voert en in een functioneel ingerichte B&B in Limburg.

Aflevering 2 – 4 mei
In Bed&Breakfast testen drie B&B-eigenaren elkaars onderneming. Deze week belanden de B&B-houders in een heus kasteel, een voormalig assurantiekantoor en in een woning waarin het Indiase thema tot in de kleinste details is doorgevoerd.

Aflevering 3 – 11 mei
Deze week wordt er gelogeerd op een jacht dat ooit aan Maria Callas toebehoorde, inclusief Griekse zuilen onder het bed, in historische pandjes in Zaandam en in een Rijksmonument in Amerongen.

Aflevering 4 – 18 mei
Deze week wordt er gelogeerd in een kleurrijke B&B in Amsterdam-Noord, in een voormalig justitiële inrichting in de Gelderse Achterhoek en in een pand met ‘Dynastie’-allure in Flevoland.

Aflevering 5 – 25 mei
Deze week belanden de B&B-houders op een grote woonboot in Schiedam, in een Rijksmonument in Zuid-Limburg en op een voormalig boerenbedrijf dat helemaal is ondergedompeld in Mexicaanse sferen.

Aflevering 6 – 1 juni
In deze laatste aflevering van het seizoen wordt er gelogeerd bij twee perfectionistische zusjes in Oosterhout, bij twee mannen met een B&B én een kookstudio en op een boerderij in bedrijf onder de rook van Amsterdam.

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

MAX: Bed&Breakfast (6 afleveringen)
Vanaf 27 april 2012 iedere vrijdag 21.30 uur op Nederland 1
www.omroepmax.nl/bedenbreakfast

3 reacties

  1. Heb net de aflevering van bed and breakfast van 25 mei gezien. Wat een verschrikkelijke mensen, die uit Limburg. Hij, Remond, was vanaf het begin al een levensgrote azijnpisser. En zij waren de tweede B&B die bezocht werd. Dat viel even tegen… ze kregen zowaar 35 euro minder. Terwijl ze zo sjiek zijn, vinden ze zelf. Jaha, want Maxima en Willem Alexander hadden bij hun overnacht. Maar dan moeten ze wel de boel goed afwerken, de purschuim kwam langs de buizen en de glaswol was ook zichtbaar, hoezo sjiek……Zij was eerst aardig… maar gaandeweg het programma kregen ze door dat ze niet de winnaar waren en daarom kreeg het lieve, eerlijke stel, uit de achterhoek,dat zo hun best deed zo weinig geld van hen, dat ze als laatste eindigden. Terwijl de mensen uit Schiedam hun die 35 euro minder had gegeven. Wat een vreselijke mensen die Remond en z’n egaa. En wat een poeha. Maar de klapper kwam uit haar mond: zo zie je maar dat je met zulk soort mensen toch nog aardig kunt praten. Ik denk dat ze nu wel door hebben dat zij nu de grote verliezers zijn. Dit hebben veel mensen gezien en die gaan niet naar zulke vreselijke mensen toe. Daar is maar één woord voor… bah.

  2. TV van de bovenste plank, ik heb met uitermate geamuseerd met dit benepen humorloze stel.
    Ik vroeg me soms af of ik naar Lucky tv zat te kijken.

  3. Ik heb met idd ook behoorlijk zitten ergeren. Deze mensen voelen zich ver boven collega,s verheven lijkt het. Ze vragen de hoofdprijs dus in mijn optiek kun je dan ook streekproducten leveren. Of iedereen zit te wachten op gebakken bloedworst als ontbijt betwijfel ik ten zeerste.
    Ze hebben zich wel heel erg laten kennen in dit programma. Ze doen daar in Bemelen alles om in de publiciteit te komen (weet ik als collega) dus dat ze meedoen aan dit programma verbaast mij niet. Ze hadden natuurlijk verwacht als glorieuze winnaar uit de bus te komen en toen ze door hadden dat dat niet ging lukken werden die gezichten steeds chagerijniger.
    Schijnbaar hebben ze bij de brancheorganisatie bedandbreakfast.nl een streepje voor, anders begrijp ik echt niet hoe ze ooit zijn verkozen tot beste B&B van Nederland. Er zijn echt veel betere stekjes met echt oprechte gastvrouwen en -heren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *