Waddenwandelen: nieuw wandelnetwerk en Streekpad rond werelderfgoed Waddenzee

Wandelen is een van de populairste recreatieve activiteiten in Nederland; Het nieuwe streekpad ‘Waddenwandelen’ geeft een impuls aan de wandelmogelijkheden langs de Noordgrens van Nederland. Komend weekend wordt tijdens de fiets- en wandelbeurs, dit nieuwe Streekpad WaddenWandelen officieel gepresenteerd.

sp004_index_pagina_up05_cmyk_blauw_8c_Frutiger_RESERVEWaddenwandelen is een nieuw wandelnetwerk langs de Waddenkust van Groningen, Friesland en de Kop van Noord-Holland en wandellussen op de Waddeneilanden. Met het bekende knooppuntensysteem worden de prachtige cultuurlandschappen langs de randen van werelderfgoed Waddenzee ontsloten. Wandel door het terpen- en wierdegebied over historische voetpaden, boerenlandpaden en oude binnendijken. Met ruim 1200 km aan wandelmogelijkheden is Waddenwandelen meteen het grootste wandelnetwerk van Noord-Nederland.

Waddenhoppen
De wandellussen beginnen en eindigen bij de veerboot. Niets staat de wandelaar in de weg om op Texel de oversteek te maken naar Vlieland. Of om vanaf Ameland terug te keren naar Holwerd om vervolgens in Lauwersoog de boot naar Schiermonnikoog te pakken. Zo krijgt het begrip waddenhoppen een nieuwe betekenis: hop van eiland naar vaste wal of omgekeerd.

De wandelgids Streekpad WaddenWandelen is te bestellen via www.wandelnet.nl en www.waddenwandelen.nl of verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandels en VVV-kantoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *