Virtual Park (VR indoor centre) stapt over van betalen per attractie naar dagprijzen

Virtual Park heeft besloten om bezoekers de hele dag toegang te geven tot hun VR attracties in Moeskroen (Be). Volwassenen betalen (online) €38, kinderen €19 en begeleiders mogen gratis binnen.

Virtual Park is het grootste VR park in Europa, en gevestigd in het Belgische Moeskroen. Virtual Reality (VR) is een techniek waarbij het lijkt alsof je in een andere werkelijkheid bent. Door een speciale VR-bril op te zetten bevind je je plots in een zogenaamde “virtuele wereld”. Een wereld die gegenereerd wordt door computertechniek ook wel metaverse genoemd.

Jean Louis en Frédéric Verbaert

De broers Jean Louis en Frédéric Verbaert, eigenaren van Virtual Park, kiezen daarmee voor de prijsstrategie van een attractiepark: “Als je vandaag een VR avontuur wilt beleven dan betaal je meestal een tarief per attractie. Hierdoor betaal je eigenlijk al snel €1 per minuut voor een VR spel. In een normaal pretpark betaal je toch ook niet bij per attractie. Waarom zou je het wel doen voor VR?”

Wordt het betalen per spel helemaal afgeschaft? “We bieden geen formule aan dat je per attractie kan betalen. We willen onze bezoekers echt een volledige VR ervaring aanbieden. Het zou op zich ook complex zijn voor de bezoekers. We hebben momenteel 8 grote attracties en een 10-tal kleine VR games.”

Doelgroepbenadering: beginners en experts

Virtual Park wil niet alleen het verschil maken op gebied van prijs, maar ook op gebied van beleving. Daarom heeft het zijn attracties onderverdeeld in drie missies, afhankelijk van de VR ervaring van de bezoeker. “Discovery Mission” voor je eerste VR ervaring, “Mission family and friends” voor gezinnen en kinderen en “Mission save the world” voor de meer ervaren VR belever. Bij elke missie hoort ook de aangepaste begeleiding. En ben je klaar met je eerste missie? Dan kan je dezelfde dag nog op naar de volgende. Ook dit gebeurt weerom om virtual reality toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Nieuwe attractie: VR Temple

Bij deze nieuwe attractie ontwaak je in een oude Egyptische tempel. En je hebt meteen door dat je hier niet wilt blijven. Zoek zo snel mogelijk de uitgang, terwijl je de pijlen ontwijkt van de geesten waarvan je de rust verstoord hebt. Geraak je tot aan de uitgang? Dan ben jij de held van de tempel. De VR Temple is uniek in Europa en werd mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking met de Canadese partner Phenomena.

Meer informatie: www.virtualpark.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *