Toeristische sector België en ANWB niet blij met plannen Belgisch tolvignet

Gisteren was het de ANWB die nadrukkelijk aandacht vroeg voor de plannen van de Belgische overheid om een tolvignet in te voeren. Uitstapjes naar de Zuiderburen zouden daarmee waarschijnlijk belast worden met € 7,-. Ook de toeristische sector in België is niet blij met de voorgenomen maatregel, die hen waarschijnlijk klanten kost.

ANWB
De ANWB komt vooral op voor de belangen van de consument, die straks de extra kosten mag betalen. De ANWB vraagt actie van het kabinet om de plannen voor een Belgisch tolvignet bij de Belgische collega-ministers van tafel te krijgen. De drie zuidelijke provincies Brabant, Limburg en Zeeland hebben grote zorgen over de gevolgen van de voorgenomen tolplannen. De ANWB is tegen de tol die iedereen, die wel eens door België rijdt op extra kosten jaagt.
De ANWB heeft inmiddels een internetpagina ingericht waarop de consequenties van de tolmaatregel inzichtelijk worden gemaakt en waarop betrokkenen hun reactie kunnen geven. Zie: www.anwb.nl/belangenbehartiging/verkeer/tol-in-belgie

Plopsa De Panne
Plopsa De Panne

Toerisme in Vlaanderen
Alhoewel de reactie in België een stuk afwachtender is, wordt er wel met zorg gekeken naar de plannen. Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen laat weten: “Aangezien Toerisme Vlaanderen tot doel heeft zoveel mogelijk buitenlandse bezoekers kennis te laten maken met toeristisch Vlaanderen, zijn wij niet te vinden voor om het even welke maatregel die de instroom van die bezoekers kan bemoeilijken of belemmeren. Het heffen van een tol past volgens ons in dat rijtje. We volgen dit van nabij op, maar voorlopig gaat het alleen nog maar om een plan en geen definitieve beslissing natuurlijk.”
Ook de attractieparken over de grens gaan ongetwijfeld last krijgen van een extra heffing. Plopsa laat weten: “Wij verzetten ons tegen dergelijke plannen, en vrezen inderdaad minder Nederlandse bezoekers…” De Belgische attractiesector beraad zich op dit moment nog op een passende reactie richting de beleidsmakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *