Tijdelijke regeling continuïteit bruine vloot

Ook ondernemers die zeilreizen aanbieden op historische zeilschepen ervaren de gevolgen van de coronacrisis. Voor hen is een subsidieregeling geopend, die geldt van april tot en met december 2021. Aanvragen kan tot 24 augustus 2021 (17:00 uur).

Deze regeling is er om bruine vloot mkb’ers met minimaal 30% omzetverlies door de coronamaatregelen te ondersteunen met vaste en variabele lasten. De regeling geldt voor de periode april tot en met december 2020. U kunt aanvragen tot 24 augustus 2021 om 17.00 uur.

Voor wie

De subsidie is bedoeld voor mkb’ers die aantoonbaar een historisch zeilschip bezitten waarvan de kiel is gelegd in 1971 of eerder. U gebruikt het schip voor de passagiersvaart. Ook moet u met de hoofdactiviteit of nevenactiviteit geregistreerd staan in het Handelsregister van KVK onder één van de volgende SBI-codes:

  • Zeevaart – 5010;
  • Binnenvaart – 5030;
  • Monumentenzorg – 9103.

Heeft u niet één van bovenstaande SBI-codes? Maar bent u wel ondernemer met een zeilschip waarvan de kiel is gelegd in 1971 of eerder en past uw activiteitenomschrijving op 15 maart 2020 bij deze SBI-codes? Dan raden we (red.: Rijksoverheid) u aan een aanvraag te doen. Er is een hardheidsclausule opgenomen in de regeling die het mogelijk maakt alsnog voor de subsidie in aanmerking te komen.

Meer informatie: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *