Spoorwegmuseum ontving bijna 500.000 bezoekers in 2023

Het Spoorwegmuseum kijkt terug op een succesvol jaar, in totaal ontving het museum 495.000 bezoekers. Daarmee is 2023 het beste jaar uit de historie van het Spoorwegmuseum. Redactie Pretwerk: “De musea in Nederland herstelden in 2022 relatief traag van de coronacrisis. Daar lijkt nu een inhaalslag plaats te vinden.”

Zie ook: Musea populairder dan ooit bij Nederlands publiek (op Pretwerk.nl)

Marleen Schlichting, Hoofd Marketing, Communicatie & Fondsenwerving van het museum, is erg tevreden met de cijfers: “Eerlijk gezegd hadden we zo’n hoog aantal ook niet verwacht. Vooral de evenementen van het museum werden goed bezocht, met als uitschieter Winter Station in de kerstvakantie. Daar was reserveren afgelopen editie zelfs verplicht. Ook het bezoek op doordeweekse dagen is significant hoger dan voorheen. Wat ook meehielp was de verregende zomervakantie, dan gaan de vakantievierders op zoek naar een leuke binnenlocatie. Dan blijkt dat we gezien worden als een ideaal gezinsuitje.”

Het vorige bezoekersrecord werd gevestigd in 2017, toen passeerden 444.000 bezoekers de kassa. In de coronajaren zakten de cijfers onder de 200.000 bezoekers per jaar, in 2022 herstelde het museum van deze dip met een totaal van 378.000 bezoekers. In 2024 viert het Spoorwegmuseum het 150-jarig bestaan van het Maliebaanstation -tegenwoordig het entreegebouw van het museum- met een tentoonstelling die in april opent.

Bron en meer informatie: www.spoorwegmuseum.nl

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *