Requiem voor het Spookslot in De Efteling

Het Spookslot in De Efteling wordt ten grave gedragen. Tot en met zondag 4 september kunnen de fans nog voor de laatste keer het Spookslot bezoeken, onder de klanken van ‘Danse Macabre’ van Saint Saens. Dit zal nu klinken als een requiem (wikipedia: “Een requiem is een katholieke mis, die wordt opgedragen voor een overledene.”)

Op 4 september nemen Efteling-medewerkers samen met bezoekers definitief afscheid van deze iconische attractie, waar velen hebben leren griezelen. Het vaste team van Spookslot-medewerkers zal de laatste show begeleiden en daarna voor de allerlaatste keer de deuren van de spookruïne sluiten. Het attractiepark is op zondag 4 september tot 22.00 uur geopend.

Spooknacht

In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september wordt er een unieke Spooknacht georganiseerd. Een spookachtig slotstuk voor liefhebbers die een laatste eer willen bewijzen aan het Spookslot. Iedereen die een bezoek wil brengen aan het Spookslot tijdens de Spooknacht kan vanaf vandaag op efteling.com/spooknacht terecht voor deze win-actie om zich aan te melden. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=Q1tNErGykgE

Spookslot vereeuwigd

Natuurlijk neemt de Efteling na 44 jaar trouwe dienst niet zomaar afscheid van het Spookslot. Later deze zomer zijn een bijzondere Spookslot-pin en een afscheidsboek in de Efteling winkels verkrijgbaar. Daarnaast wordt het Spookslot digitaal vereeuwigd zodat na 4 september de griezelige attractie nog steeds beleefd kan worden. Met een virtual reality-video kunnen liefhebbers zichzelf (steeds opnieuw) onderdompelen in het verhaal en de show waarin balustrades bewegen en grafzerken dansen op de herkenbare muziek. Alle details zijn vastgelegd en kunnen met of zonder een virtualrealitybril bekeken worden. Ook verschijnt er een walk-through video waarin de kijker al wandelend wordt meegenomen door de attractie, inclusief een registratie van de show. Beide video’s worden later deze zomer gepubliceerd op het Efteling-YouTube kanaal.

Ruimte voor nieuwe initiatieven

Na het weekend van 4 september zal het Spookslot worden afgebroken en plaatsmaken voor een geheel nieuw themagebied. in deze zone komt een nieuwe attractie waarin het griezelen ook wordt doorgevoerd in de horeca, retail en entertainment. Dit nieuwe gebied zal naar verwachting in 2024 openen.

Meer informatie: www.efteling.com/nl/park/attracties/spookslot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *