Privatiseren zwembaden en voorkomen van criminaliteit in Recreactie 05

Het brancheblad Recreactie is weer op de mat geploft bij de leden van de RECRON. Met dit keer twee opvallende artikelen: ‘Wat doe je als criminelen misbruik maken van je gastvrijheid?’ en ‘Steeds meer publieke zwembaden privatiseren; en dat biedt kansen.’ Verder in het blad een kijkje achter de schermen bij Skidome, Thermae 2000, outdoorbedrijf Op Noord en Vakantiepark Tjermelan en productnieuws, aangeleverd door de RECRON TOP Partners.

Column Joep Thönissen
Recron directeur Joep Thönissen kijkt naar de ontwikkelingen rondom de Floriade en ziet daarin een goed voorbeeld hoe ondernemers, door samen te werken, een leisure hotspot kunnen ontwikkelen.

Criminaliteit op je bedrijf
Onlangs werd op een vakantiepark in Zeeland een lang gezochte Britse crimineel opgepakt. Vakantieparken blijken volgens de politie een ideaal onderduikadres te zijn. Maar ook voor vrouwenhandel, uitvalsbasis voor inbrekers en witwaspraktijken zijn met name campings en bungalowparken gevoelig. De politie geeft in dit artikel tips om verdachte situaties te herkennen.

Privatisering van zwembaden
De hoge kosten die publieke zwembaden met zich mee brengen drukken zwaar op de begroting van gemeente. In dit artikel wordt ingegaan op de kansen die privatisering van zwembaden kan opleveren. De marktsector kan veel makkelijker rendabele onderdelen, zoals fitness en wellness aan het bedrijf toevoegen.

Een overzicht van de overige onderwerpen in Recreactie 05 – 2012:

Meer informatie: www.recron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *