Plopsa Station Antwerp officieel geopend

Eind december 2019 nam de Plopsa Groep het noodlijdende indoor attractiepark Comics Station in Antwerpen over. Na een grondige herinrichting, die ruim 6 miljoen kostte, werd het vernieuwde park afgelopen weekend geopend.

Plopsa Station is inmiddels het negende park onder de vlag van de Plopsa Groep. Er zijn ook al Plopsa indoor attractieparken in het Belgische Hasselt en in Coevorden. Burgemeester Bart de Wever is blij dat het park behouden kan blijven voor de stad; ““Wij zijn blij gezien er in Antwerpen weinig indooractiviteiten voor kinderen zijn en de vraag nochtans groot is.”

Testopening

Plopsa CEO Steve van den Kerkhof legt uit wat de verdere plannen zijn in Antwerpen: “Dit weekend zijn we open onder de vorm van een ‘testopening’, vervolgens sluiten we het park een week om alles te finetunen op basis van onze bevindingen van dit eerste weekend en om aansluitend vanaf zaterdag 30 oktober, met de start van de Belgisch herfstvakantie, definitief en doorlopend open te gaan. We verwachten op jaarbasis 200.000 tot 250.000 bezoekers. Bovendien merken we nu reeds dat er heel veel aanvragen zijn van bedrijven voor familie- en klantenevenementen.”

15 attracties

De afgelopen twee jaar werd er hard gewerkt om het indoorpark in een nieuw jasje te steken. Zo werden er nieuwe attracties en Studio 100-content toegevoegd, waaronder ‘De Vliegende Fietsen’ van Mega Mindy, ‘Maya’s Speeltuin’, ‘De Bumbamolen’, ‘K3 Discocars’, ‘Storm op Zee’ van Piet Piraat en ‘De Valtoren’ van Wickie de Viking. Ook de bekendste stripfiguren zoals Lucky Luke, Jommeke, Suske & Wiske, Urbanus en de Smurfen van het voormalige Comics Station bleven hun plekje behouden. De 15 attracties, verdeeld over maar liefst 4 verdiepingen, zijn voornamelijk gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Een entreeticket staat voor € 23,50 op de website. Het jaarabonnement voor €99,99.

Meer informatie: www.plopsastationantwerp.be/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *