Vakbeurs Openbare Ruimte; lezingen met een recreatief belang

Op 26 en 27 september vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in Utrecht, met dit jaar ook nadrukkelijker aandacht voor recreatie. Recreatiebedrijven hebben immers ook veel openbare ruimte in beheer. De organisatie licht drie presentaties uit die een meerwaarde bieden voor recreatiebedrijven:

OUR PLACE: Inrichtingsconcept voor jongeren in de buitenruimte

Woensdag 26 september
Podium 3
13.00 – 13.45

Jongeren zijn een volwaardig onderdeel van de samenleving en dus verdienen ze hun eigen plek – een eigen ‘place’ – in de openbare ruimte. Het lijkt dubbel: jongeren vormen onze toekomst, maar worden beschouwd als overlast en vaak niet begrepen of gehoord. Voor jonge kinderen in de buitenruimte zijn er nog speeltuinen; de oudere jeugd moet het doen met vaak weinig aantrekkelijke hangplekken aan de rafelranden van de buurt. Daarnaast blijkt dat wanneer we jongeren vragen wat zíj willen, dat dit ver afstaat van wat er momenteel voor jongeren wordt gefaciliteerd. Mark Verhart, productontwikkelaar bij inrichtingsexpert BOERplay, gaat in op de ontwerprichtlijnen en randvoorwaarden die de omgeving vereist en de behoeften vanuit jongeren. Wie zijn precies onze jongeren, wat beweegt hen. De lezing geeft inzichten de specifieke behoeften van de jeugd en de vereisten vanuit de beschikbare ruimte. Om te komen tot een geheel nieuw ontwerpconcept waarop de buitenruimte kan worden ingericht.

OUR PLACE biedt alle elementen om, de omgeving voor jongeren in de buitenruimte, op passende en aansprekende wijze in te richten.

https://www.openbareruimte.nl/nl/bezoeker/presentaties/details/251/our-place

Skills Garden; Gezond bewegen in de openbare ruimte

Woensdag 26 september
Podium 3
14.00 – 14.45

Hoe kan de openbare ruimte zo worden ingericht dat mensen worden uitgedaagd om er te zijn (sociale cohesie) en er te bewegen (gezondheid/vitaliteit)? Over die vraag buigen steeds meer gemeenten zich. Kragten en ASM (Athletic Skills Model) introduceren een nieuwe kijk op de vitale leefomgeving. Een op maat gemaakte leefomgeving die uitnodigt tot bewegen, sporten, samenzijn, beleven en participeren, de “Skills Garden”. Deze lichten we toe met praktijkvoorbeelden.

https://www.openbareruimte.nl/nl/bezoeker/presentaties/details/282/skills-garden

Magische uitbreiding van Attractiepark Toverland in bouwteamverband

Woensdag 26 september
Juliana 4
14.00 – 14.45

In attractiepark Toverland is begin 2018 volop gebouwd aan de grootste uitbreiding in de geschiedenis van het attractiepark. Op 5 juli jl. vond de opening plaats van het nieuwe entreegebied, Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon.

In bouwteamverband is gewerkt aan het ontwerp en inrichten van een zeven hectare groot pretpark. Voor dit project hebben we vanuit een onderliggend schetsontwerp en bijbehorend beeld kwaliteitsplan een uitvoeringsontwerp gemaakt. De realisatie van het project is vanaf dag één als het spelen van een Champions League finale van met de duur van zes maanden. Begin januari heeft Toverland opdracht verstrekt om als bouwpartner het ontwerp en de realisatie uit te voeren. Ontwerpen en bouwen is nagenoeg gelijktijdig uitgevoerd, waarbij in het werk nog veel aanpassingen door Toverland zijn doorgevoerd. Al met al een zeer dynamisch traject.

De inrichting bestond o.a. uit grondwerk, aanleg ondergrondse infra, aanleg vijverpartijen in folie en beton voorzien van helofytenfilters, bouwen van stapelmuren en bruggen, aanleg van betonverhardingen in printbeton. Een bijkomend aspect in dit project is dat niets recht mocht zijn, hetgeen voor onze infraspecialisten een echte omschakeling was.

Laat je middels deze lezing inspireren over het in bouwteamverband samenwerken van een magisch project!

https://www.openbareruimte.nl/nl/bezoeker/presentaties/details/261/magische-uitbreiding-van-attractiepark-toverland-in-bouwteamverband

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *