Toverland sluit zich aan bij protest tegen nieuwe Flexwet

Ook attractiepark Toverland luidt de noodklok vanwege de Wet werk en zekerheid. Eerder liet Walibi Holland al weten dat de nieuwe ‘Flexwet’ zorgt voor praktische problemen. De wet heeft onbedoeld nadelige effecten voor zowel werkgever Toverland als de seizoensmedewerkers van het themapark.

toverlandVolgens deze nieuwe wet moet er 6 maanden tijd zitten tussen twee contracten van werknemers. Voorheen was deze onderbrekingsperiode slechts 3 maanden. Deze wijziging zorgt voor problemen in de sterk seizoensgebonden recreatiebranche.

Flexibiliteit
Attractiepark Toverland is het gehele jaar geopend, weliswaar met wisselende bezoekersaantallen. Op een drukke zomerdag met veel gasten zijn er zo’n 250 Toverlanders in het park werkzaam, die er alles aan doen om onze gasten een onbezorgd dagje uit te bezorgen. Op een rustige dag, in bijvoorbeeld de winterperiode die van november tot maart loopt, werken er slechts 16 medewerkers in het park. Flexibiliteit en het kunnen inspelen op deze wisselende bezoekersaantallen middels de inzet van medewerkers is dan ook cruciaal voor onze branche.

Passie en eigenaarschap
In het hoogseizoen werken er zo’n 500 medewerkers in Toverland. Deze nieuwe wetgeving zou gelden voor 350 van hen. Linda van Vroenhoven, Manager afdeling Mens & Organisatie vertelt hierover: “Wij gaan samen met de andere leden van RECRON (brancheorganisatie voor recreatieondernemers) graag het gesprek aan met Minister Asscher over hoe we de regelgeving kunnen aanpassen. Het oorspronkelijke doel van de wet, de kloof tussen vaste banen en flexibele krachten kleiner maken, bereikt nu helaas het tegenovergestelde effect en beperkt de branche in alle opzichten. We willen voorkomen dat we onze trouwe medewerkers, die staan te popelen om aan het nieuwe seizoen te beginnen, moeten teleurstellen. Wij willen hen op dusdanige wijze faciliteren, zodat onze medewerkers vol passie kunnen zorgen voor gelukkige gasten!” Directeur Caroline Kortooms vult hierop aan: ‘De echte kracht van ons park ligt al 15 jaar in de bezieling en het eigenaarschap van onze medewerkers’.

Zie ook het artikel op deze website: Wet werk en zekerheid zorgt voor veel onrust in de recreatiesector

Bron: persbericht Toverland

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *