Steeds inniger relatie dag- en verblijfsrecreatie bij Plopsa

Tijdens het congres ‘Vakantiepark van de Toekomst’ op 11 juni De Efteling gaf Plopsaland directeur Steve van de Kerkhof zijn visie op de relatie tussen een attractiepark en de verblijfsaccommodatie. Uit onderzoek is o.a. gebleken dat attractiepark Plopsa De Panne zorgt voor 175.000 overnachtingen in de regio. Het zou natuurlijk onhandig zijn om daar niet zelf van te profiteren.

groeipad van de Plopsa groep

Andersom zorgen verblijfsaccommodaties ook voor een impuls aan het pretpark. De realisatie van nieuwe accommodaties rondom Plopsa De Panne past dan ook in het streven om in 2020 de grens van 2 miljoen bezoekers te overschrijden.
De wisselwerking in bezetting is ook een belangrijke reden om zowel aandacht te besteden aan zowel dag- als verblijfsrecreatie. In 2000 was Plopsa De Panne nog 155 dagen per jaar geopend Inmiddels is het park 242 dagen per jaar open, en de second gate van waterpark PlopsAqua zelfs 365 degen per jaar.

De realisatie van het theater in 2015, zorgt ook voor een betere spreiding van het bezoek, aangezien deze ook wordt aangeboden voor bedrijfsevenementen, die een piekbezetting kennen die mooi contrair loopt aan het recreatieve bezoek. Beide doelgroepen maken gebruik van het Plopsa Hotel (130 kamers a 4/5 personen). De b2b omzet van Plopsa De Panne bedraagt inmiddels 20% van de totale omzet.

Het hotel kent dus relatief grote kamers. Dat is volgens v.d. Kerkhof een gevolg van de klantwens uit de recreatieve markt. Tijdens een uitje of vakantie vinden gezinnen in de doelgroep van Plopsa (gezinnen met kinderen tot 10 jaar) het prettig om in één hotelsuite te verblijven. Het zwaar gethematiseerde kindergedeelte kan worden afgeschermd als de kamers voor en zakelijke doelgroep worden gebruikt. V.d. Kerkhof: “We zorgen er wel voor dat de zakelijke bezoeker een kijkje om de hoek kan nemen. Dat kan een impuls zijn om later nog eens met de familie terug te komen.”

Nieuw hotel en vakantiepark
Inmiddels is er een nieuw hotel in ontwikkeling met 127 kamers. De planning is al enkele keren uitgesteld, maar dat kwam achteraf goed uit. Van de Kerkhof: “We hebben daardoor steeds het aantal kamers naar boven toe kunnen bijstellen; passend bij de groei van onze dagactviteiten.” Het hotel krijgt ook een karakteristiek eigen thematisering; in theaterstijl.


De naastgelegen camping is inmiddels ook verworven door de Plopsa en groep en hier worden 150 vakantiewoningen gebouwd in de stijl van Studio 100 karakters; Wicky, Kabouter Plop, Maja en K3.

Meer informatie:
www.plopsa.be
www.hetvakantieparkvandetoekomst.nl
www.pleisureworld.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *